tisdag 22 april 2014

Rackstadmålarna

Rackstadmuseet Rackstadmålarna Björn Ahlgrensson, Gustaf och Maja Fjaestad och Fritz Lindström. Dalslands konstmuseum Bertil Hansson möter Birgitta Nordström, fotografi och textil. Natur, verk från Nordiska akvarellmuseet av bland andra . Hans eget speciella samlarobjekt var verk av Rackstadmålarna , av vilka han kände många personligen genom att familjen tillbringade somrarna i sommarstugan vid sjön Racken i Värmland.


När vi först möttes framstod Olof som något av en svensk anglofil med Queens English-uttal och hårt rullat paraply. Familjen hade sommarställe vid sjön Racken i Värmland och därför finns en hel del konst från Rackstadmålarna i samlingen, som i övrigt rymmer många av de svenska konstnärsklassikerna.

Behållningen av försäljningen på Bukowskis och Bukowskis Lilla under våren tillfaller Stiftelsen Olof Sagers . Föräldrarna var verksamma intom teatern. Där skapade han en lång rad vemodsfyllda skymnings-. Rackstadmålarna var romantiska akademiker från Stockholm som drömde om lantliga romantiska ideal säger en del historiker.


Vad har du för bakgrund? Jag kommer från en vanlig folklig miljö. Pappa arbetade på Notnäs ångsåg i Torsby och mamma stickade tröjor.


Först för hand och senare med en elektrisk stickmaskin.

Men trots det tillhör Ekstam Rackstadmålarna. Liksom den tidigt bortgångne Björn Ahlgrensson, en av samlarmarknadens mer eftertraktade Rackenmålare. Han dog när han var år och hann inte göra så mycket som de andra. Därför blir riktigt bra målningar av honom dyra på auktioner.


Blandad konst när den är som bäst enligt mig! Solnedgång över Mangen kl. Upptäck mönster, textilkonstnär Helena. Alsters församlings- hem. Lunch och eftermiddagsfika ingår.


Bistånsdsfrukost, Per-Inge. Fridlund talar om Rackstadmålarna ,. Var ska den nya spänstiga värmländska kulturen dyka upp? Frågor som behandlades på ett Cerut-seminarium om det värmländska kulturlandskapet.


Den största anledningen vi har att ifrågasätta städers goda vilja är antagligen da- gens globala stadskonkurrens, som är ett resultat av neoliberal stadsplanering. Denna typ av planering anpassar sig allt mer efter näringslivets krav och tillåter marknadens mekanismer att styra. Det finns en tendens idag att . Lars Aronsson, föreståndare för Cerut, Centrum för forskning om regional .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.