tisdag 22 april 2014

Jordbrukare synonym

Föreslå en synonym eller ett motsatsord till bonde. Synonymer och motsatsord till jordbrukare. Se fler synonymer, motsatsord och betydelser till jordbrukare. Se exempel på hur jordbrukare används. Alla ord är sorterade i bokstavsordning.


Böjningar av jordbrukare , Singular, Plural.

Obestäm Bestäm Obestämd , Bestämd. Nominativ, jordbrukare , jordbrukaren , vard. Exempel på hur man använder ordet jordbrukaren i en mening. Betydelse, synonymer och översättningar finns. Gratis registrering dejtingsida bönder synonym Mötesplatsen och dejtingsidan för att dejta Jordbrukare.


Dejtingsida fr utbildade singlar och akademiker. Korsord och Alfapetfantaster! Här får du hjälp direkt i Sveriges största korsordslexikon!

Jordbrukare , allmän benämning på alla dem, som idka jordbruk, så i stort som smått. Det sednare ordet brukas numera sällan. Ursprungligen: sjelfständig jordägare. Bonde, jordbrukare af allmogen.


Sk synonymer till Kristendate. Se r en gratis dejtingsida, som finns i bde Sverige och Norge, fr personer med . Oftast kan det vara svårt att hitta synonymer till ord. Allt för att göra det enklare för dig.


Ordet farmare är för svenskarna snarast en synonym för en jordbrukare , åtminstone ärjeans antagligen inte det första de kommer att tänka på. Säger man byxbunt är risken fortfarande stor att man blir missförståd för själva ordet bunt används där bara i betydelsen ”samling (likartade föremål) i omedelbar kontakt med . De ansågs som urtypen för den sega, härdiga bondestammen, Europas ryggra goda jordbrukare men oförmögna till högre syften. Både hopi- och azandefolken är för övrigt jordbrukare. Brukar vi jorden blir vi jordbrukare.


Går vi till överdrift i vårt brukande brukar vi lägga till prefixet miss-. Vi missar – eller rättare sagt skjuter över målet och blir missbrukare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.