fredag 25 april 2014

Största markägare skåne

Och de flesta är adliga. Hälften av dem är adliga. Förra året fick de 1största markägarna 1miljoner kronor i stöd från Jordbruksverket, uppger Sydsvenskan. Kronoskogen i Ängelholm. Varför har en skåning så mycket skog?


Störst vet jag inte om vi är men bland de största kanske, förklarar Sören Skanse.

Skånes 1största markägare. Hittills har miljarder kronor i EU-stöd betalats ut till procent av landets jordbrukare. Skånska gods och storjordbruk, med stora arealer, brukar trängas bland topplaceringarna, och så är det i år också.


Det tror inte kan stämma, säger George Bergengren och skrattar till när Skånskan ställer frågan. Priset för gården i Rydsgård hamnade på mellan 2och 3miljoner kronor . Sveriges största markägare. Här finns listan på landets största markägare. Men därefter seglar adelsfamiljerna upp som en stark utmanare.


Di har hela listan på vem som äger mest land i just din kommun.

Familjen Piper är Ystads största markägare. Ystad är en av flera kommuner i landet där en adelsfamilj har största jordinnehavet. Men Carl Piper ser sig inte som någon makthavare utan mer som en företagsledare.


Han har alltid trivts med sitt jobb, men vanmakten över klimatförändringarna slår klorna i honom i vargtimmen. Främst är det bolag och myndigheter som äger skog. Sveaskog äger totalt sett mest mark med miljoner hektar men söderut ägs mycket mark också av adeln. Det finns flera privata markägare med stora innehav i varje kommun. I övrigt äger de åtta kommunerna och staten en stor andel av marken i länet.


I faktarutorna nedan hittar du information om vem som . Greve Carl Piper äger mer mark än Lunds, Kävlinges och Trelleborgs kommun – tillsammans. De stora bolagen dominerar totalt listan över landet största skogsägare med Sveaskog, SCA och Bergvik Väst AB på pallplatserna. Ekerö sticker ut som enda kommun där kvinnorna äger mer mark än männen. Som markägare kan du din skog och vet dess värden.


Det är du som väljer hur du vill bevara din.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.