tisdag 29 april 2014

Råspont tak tjocklek

Konstruktionsexempel tak. Tak med skyddsbelagd papp. Vid dubbelfalsad plåttäckning kan tjockleken mm väljas. Språngbleck och hängränna.


Skall väldigt snart beställa material till yttertaket, och står lite villrådig till vilken tjocklek man skall ha på råsponten.

Ekonomin kring det är ju också intressant, men spelar ingen roll i det här läget. Att det kommer spara några kronor att göra jobbet själv är uppenbart, att ha en hobby som ger mer pengar. Ett tak som inte täckts löper risk att skadas kraftigt av ett regn eller den kondensfukt som kan uppkomma kvälls- och nattetid.


Beroende på leverantör kan det finnas antingen ändspont eller råspont i butik. Byggmax – köp billigt och bra byggmaterial inom Råspont. SV: Tjocklek råspont på tak ? Produktinformation Råspont är brädor som är spontade längs med hela brädan för att vid sammanfogning av flera brädor få en tät och jämn yta. Råsponten används oftast till underlag vid taktäckning med t.

Kvalitet Byggvirke delas ofta in i olika . Godkänd för bandtäckning på tak. Metsä Wood Takplywood är en lämplig produkt för tak och används i stället för råspont eller annat underlagstak. Takstol av konstruktionsvirke.


Ströläkt av virke 25xmm. Underlag av träpanel – tak med betongpannor. Bärläkt av virke 25xmm. Här får du tips och värt att tänka på vid takläggning samt beskrivning och instruktioner hur du ska lägga tak på ditt hus. Fasta och rörliga zoner.


Den fasta zonen skall placeras på samma höjdnivå i takfallet och placeras vid olika lutningar enligt figur 2. Planplåtstäckning kan utföras på olika typer av fasta underlag. Det vanligaste underlaget är in-brädade tak av trä eller plywood. Lämplig tjocklek hos råsponten är mm vid ett upplagsavstånd.


Tilläggsisolering av tak och vind. Genom att tilläggsisolera vinden kan husets uppvärmningskostnader sänkas med upp till. Minsta tjocklek bör därför vara mm vid m upplagsavstånd.

Generella rekommendationer om klammer och fästdon för dessa förutsätter underlag av underlagsspont med tjocklekar enligt tabell 6:1. För dimensionering av infästningar se . Råspont används när du vill ha solida konstruktioner på ditt tak eller i din vägg. Skapar ett täckande och stabiliserande underlag för ytskikt av såväl papp, plåt och takpannor. Förpackningens nettovikt, 2kg. På så vis kan du känna dig trygg med att använda den typgodkända Deromeluckan.


För val av tjocklek på Deromeluckan, takutsprång och stabilitetsberäkning, prata med byggnadens konstruktör. Några husbyggare ser normkravet som en möjlighet att testa nya taklösningar och vågar ta ut svängarna. Det är intressant för alla byggare att veta hur experterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.