tisdag 29 april 2014

Slagborrmaskin test

En slagborrmaskin kan vara bra att ha i verktygslådan när du, exempelvis, ska hänga upp nya hyllor eller tavlor och dina väggar består av hårdare material, så som betong, tegel eller liknande. Dagens slagborrmaskiner för hobbybruk klarar dessutom oftast av fler saker än att bara borra. Borrmaskiner är ett begrepp som inte riktigt räcker till längre. Ska du enbart skruva i en skruv räcker en skruvdragare.


Alla maskiner i testet klarar . Här kommer en praktisk jämförelse av slagborrmaskin och borrhammare.

Jag har funderat över dessa två maskiners likheter och olikheter, hur deras lämplighet skiljer sig vid olika användningar, och om kanske en kompromissmaskin skulle kunna ersätta båda två. Så jag bestämde mig för att göra ett test. LÄS innan du frågar om skruvdragare.


Slagborrmaskiner finns i ett otal varianter och prisnivåer. Här visar vi vad du ska tänka på när du planerar att köpa en ny slagborrmaskin. Andra saker att tänka på är att om du ska använda din borrmaskin ofta och i olika arbetspositioner blir en tung maskin jobbig att arbeta med i . Läs vårt test nu, så vet du vilka slagborrar som är riktigt bra och prisvärda!


Köpa slagborr Bosch PSB LI-2.

Bit för stjärn samt normalskruv. För dig som bor i lägenhet finns en klar fördel med en borrhammare jämfört med en slagborrmaskin. Störningseffekten blir minimal. När alla parametrar vägts samman finns en vinnare.


Rikligt utrustad till ett riktigt bra pris . En bra slagborrmaskin - postad i Tillbehör: Hej allesammans hittade inget bra ställe att skriva denna fråga men såg en tidigare tråd ang. Jag har brutalt hårda väggar och nöter borr på löpande band. Senast igår skulle jag hänga upp nya sovrumstvn men det var knappt att . Kraftigast i klassen med konstantelektronik och Torque-Control för tuff användning. Högt vridmoment genom flerväxlad transmission med hög utväxling.


Det är stor skilnad på borrhammare och slagborrmaskin. Borrhammarens slagmekanism är mycket starkare och bättre. För att sammanfatta all information kring detta så ska du använda en borrhammare om du ska borra i betong, inte en slagborr.


Det finns stora och små beslut i livet. Att välja en bat- teridriven borrskruvdragare kan i och för sig vara knepigt, men håller man sig till proffsmaskinerna gör man nästan. Slagkraften i en slagborrmaskin får man genom att två tunna och lätta. Den fungerade mycket bra efter att jag hade rätt riktning på borrläget : första hålet tog sjukt länge med backen i, resten gick fort .

Men flera av borrmaskinerna i testet klarar inte av de tuffare momenten, och en av dem bedömdes som rent farlig. Kvalitetsarbete håller längre. Lär dig mer om våra borrmaskiner. Borrkapacitet: I trä mm, i metall 10 . Upptäck slagborrmaskin PSB 850-RE från Bosch!


En kraftfull slagborr för gör- det-självare med tuffa krav. Variabel hastighet både fram och bakåt för total kontroll. För trä, plast, metall och betong. Internationella butiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.