onsdag 30 april 2014

Vackra träd i trädgården

Dekorera trädgården med vackra träd ! Klotformat grönt bladverk. Passar mindre trädgården för dekorativt och stilrent ut. Oavsett om du har stor eller liten trädgård – vackra träd är guld värda.


Men vilka träd ska man välja?

Här är expertens bästa tips. Peter rekommenderar gärna lite udda träd och föreslår trädgårdsägare att plantera flera träd tillsammans för att skapa vackra rum i trädgården. Vill du få mycket träd för . Träd ger trädgården karaktär och tak. Vi har små träd för den lilla trädgården eller för att plantera i kruka på balkongen samt större träd och prydnadsträd.


Vilka tycker du att jag ska plantera? Svar: Vilken trevlig idé !

Utgångspunkten var att få lite variation i form av träd. Vi blev med trädgård för år sedan och nu skall vi i vår sätta igång med projekt Trädgård i vår. Först på vår lista är att planera ett litet vackert träd i närheten av tomtgräns mot granne.


Grannen har sagt OK till detta men vill inte ha sin altan skuggad av stort träd eller att trädet skall bli alltför yvigt. Hjälp mig välja rätt träd till min lilla trädgård. Syns på bilden till höger.


Prunus serrula, som växer lite mer upprätt. Det är ett vackert träd , men ingen höstfrukt och inte hller någon blomning at skryta med. Jag är ju så himla sugen på en Gleditsia.


Blir de med gula eller röda blad lika stora tro? Sydbok är fantastiskt vackra men det känns som ett . Det finns otroligt många olika träd , men här har jag valt att välja dels personliga favoriter och dels träd som passar extra bra i trädgårdar. Får vackra blå uppåtstående kottar tidigt.


Längtar du efter överdådig blomning i trädgården ? Varför då inte satsa på några läckert blommande buskar och träd.

Det är nämligen inte alls bara örtartade växter som kan bjuda på enastående blomning, det kan många vedartade växter minst lika bra. En del av dem har dessutom ett växtsätt som är vackert hela året: . Buskar och träd är som möbler i ett hus medan perenner, sommarblommor och krukor är mer som pyntet. Buskar skapar stil och stämning, kan sätta ett färgtema och kan användas som rumsavdelare. När man planerar en ny trädgård , eller renoverar en gammal . Bland prydnadsträden går björk, bok och alm bort. Den vanliga skogslönnen passar inte heller in, men små sirliga lönnar som Acer palmatum med vackra stammar, bladformer och höstfärger kan vara trevliga i en liten trädgård.


Odla grönsaker i pallkragar. Jag skulle vilja ha ett -m högt träd i min trädgård. Den är solig, blåsig och har lerjord. Finns det något träd som skulle passa?


Om du visste så många fina små prydnadsträd som skulle passa hos dig. Fundera på när du vill att det ska vara som allra . Tänker du skaffa ett nytt träd till din trädgård ? Träd och buskar i trädgården bygger upp och ger härlig skugga! Här finns tips på olika sorter och hur du hanterar, planterar och beskär träd och buskar i trädgården. Så väljer du träd till trädgården.


Här ger John Taylor goda råd och tipsar om vackra och lämpliga små träd till . Välkommen till Blomsterlandet! Skrivet den mars 11:42. Friskare alternativ är t ex: Dvärgsyrén: . Så menar aboristerna Jon och Daniel att du bör tänka när du ska plantera träd på tomten. Att välja träd till trädgården är en mer komplicerad process än vad man först kan tro. Många vill ändå ha fruktträd eftersom de blommar vackert , luktar gott och ger goda frukter.


Ett tåligt litet träd som även passar på små ytor, till exempel en framsida. Häggmispel (Amelanchier lamarckii) är ett fantastiskt flerstammat träd med tidig sirlig vårblomning och vacker höstfärg. De skapar höjd och struktur i trädgården. För varje plats i trädgården finns det ett lämpligt träd eller buske – vare sig den är het, torr, sval, fuktig eller skuggig.


Det är bäst att plantera träd och buskar medan de är vilande på våren eller hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.