tisdag 22 april 2014

Värmlandsarkiv fotodatabas

Alla, Byggna Djur, Föremål, Grupporträtt, Interiör, Landskap, Porträtt, Stadsvy, Transportmedel, Verksamhet, Växter. Värmlandsarkiv är landsarkiv för Värmlands län. Det innebär att vi på uppdrag av Riksarkivet utför vissa statliga uppgifter.


Utöver det är vi även en resurs för det värmländska näringslivet och de värmländska kommunerna. Vårt arkivmaterial sträcker sig från medeltid till nutid och innehåller allt från brev och .

Du kan också söka direkt i olika databaser. Här nedan hittar du bland annat fotodatabasen Sofie, biblioteksdatabasen och NAD – den nationella arkivdatabasen. Nya fotografier tillförs databasen kontinuerligt.


Statistiska centralbyråns (SCB) utdrag ur . Varför inte tjuvstarta veckans fredagsmys med att botanisera i vår fotodatabas Sofie? Som inspiration inför julens pepparkaksbak bjuder vi på ett riktigt mästerverk i pepparkaksdeg och marsipan. Fotografiet är hämtat ur vår fotodatabas Sofie och ingår i Carlstads-Gillets arkiv.


Vi tittar på bilder ur vår fotodatabas och lär oss att känna igen och identifiera.

Det finns en fastställd taxa för att få lov att använda bilderna, liksom regler för hur de får användas. Beställningen gör du via ett beställningsformulär. Arbetet med att registrera och digitalisera bilder pågår för fullt.


Därmed kommer bildarkivet att växa efter hand och en . Länkar som Thomas Kvarnbratt tipsade om. Bouppteckningar i Släktforskningen av Anneli Johannesson. Proveniens är en sajt om ursprung. Det kan vara ditt eget och kallas släktforskning.


Här tolkar vi kyrkböckers handstil och lokaliserar platsen för gamla vykort - allt i en trevlig och hjälpsam anda. Universitätsbibliothek Mannheim Webseiten. Klicka på länken ovan och du hamnar på en söksida. I rutan ”Arivbildare”, markera Billerud AB och klicka sedan på ”Sök” längst ned till höger på sidan.


Dokumentarkivet och bildarkivet utgör stadsarkivets digitala forskarsal som går att forska i dygnet . Arkiv - Nils Poppes samling. Förvaras: Malmö stadsarkiv. Observera att sökning i alla fält kan ta lång tid.


Det tar längre tid ju fler ord man skriver.

Näs häradsrätt, bouppteckningar. Du är välkommen att boka en tid för ett besök! I februari gjordes första våningen på Anneforsskolan i ordning för ytterligare en arbetsplats. Större bibliotek brukar ha dessa för orter i närheten.


Landsarkiv Det finns i Sverige ett antal utspridda landsarkiv. Historien följer med digitala eran. Knut Wulff - Pierre Robert. Andelsslakteriets arkiv – allt annat än slakteriavfall.


Klimatarkiv för fotografier. Volvo värnar sin historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.