fredag 20 juni 2014

Djurgrupper

Nässeldjur Öronmanet Hur har gruppen nässeldjur fått sitt namn? Leddjur (Arthropoda) är en stam inom djurriket som omfattar så varierande djurgrupper som insekter, spindeldjur, mångfotingar och kräftdjur. Leddjuren är jordens artrikaste stam, omkring procent av alla beskrivna djurarter beräknas vara leddjur.


Sammantaget finns över en miljon kända arter av leddjur, av vilka de flesta . Det här kallas klassifikation.

Vi ska titta på sex olika djurgrupper : insekter, kräldjur, groddjur, fiskar, fåglar och däggdjur och lär. Lektionstyp: Arbetsuppgift . Ekologi, natur, djur och växter. Vi vet inte hur många djurarter det finns på vår planet men vi kan namnet på ungefär miljoner av dem.


Några av de stora djurgrupperna jag kommer skriva om är: Blötdjur, nässeldjur, tagghudingar, leddjur och ryggradsdjur. Blötdjur Blötdjur är är mjuka djur som skyddas av ett hårt skal. Alla blötdjur har dessutom en kraftig .

Jul Alla organismer – inte bara djur – behöver ta in omvärlden, och förhålla sig till den. Hos djur: Intrycken genererar . Ska välja bra djurgrupper och skriva lite om deras egenskaper, sedan jämföra. Hej, behöver hjälp med svar på en fråga, eftersom jag är dålig på detta området inom naturkunskap.


Vi kommer att arbeta med livetsmyller, eller Biologisk mångfald som begreppet heter. Vilka stora djurgrupper finns det? En viktig del är att sortera olika djur utifrån hur de ser ut och fungerar. Vik bak högra delen av pappret så att svaren inte syns.


Djurgrupper - en övning gjord av jakteliten på Glosor. Skriv ner svaren på frågorna i utrymmet under dem. Vik tillbaka pappret och rätta genom att jämföra med svaren till höger.


Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Djur indelade i ekologiska, morfologiska eller genetiska grupper. Dec I bilden visas nervsystemet hos några djurgrupper : Ryggradsdjur, leddjur, urmaskar, plattmaskar och larver av armfotingar.


Djurens gemensamma förfader hade ett enkelt nervsystem som liknade ett nät.

Sedan har nervsystemets evolution gått i flera riktningar samtidigt och nervstammar, bukmärg och . Idag har vi sorterat djur i olika grupper! Djuren som ingår i gruppen insekter har till exempel 3-delad kropp och oftast ben. Till höger finns länkar till flera av de organismer vi hinner med att skåda på våra resor, det blir inte bara fåglar under resorna.


Jan Uppsala Universitet Niina Sallmén Fysiologi NVDjurfysiologi Könsdifferentiering i olika djurgrupper. Inledning Eftersom teorin om storken som kommer med barn har visat sig vara felaktig, måste vi inse att barn kommer från mammans mage. Då uppstår en ny fråga: Vad bestämmer om det blir en flicka .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.