onsdag 25 juni 2014

Odla vetegräs utan jord

Jag har under en längre tid odlat vetegräs hemma med jord och tycker att det varit rätt bökigt. Gräset är jättevackert när det börjat bli grönt men ibland vattnar man för mycket och då börjar det lukta och det bildas lättare mögel. Jag blev helt överlycklig när jag hittade det här systemet, utan jord.


Med det här systemet kan man . Hydroodling är senaste trenden bland trångbodda stadsmänniskor.

Att odla i vatten ger stor skörd på liten yta samt närodlade grönsaker året om. Att odla microgreens är egentligen inte svårare än att propagera, den stora skillnaden är att du sätter fröerna betydligt tätare. Anledningen till detta är för att du vill skörda mycket av de små sticklingarna och inte låta dem växa till full storlek. Vetegräs som odlats helt utan jord. Klipp av vid roten utan att få med jord och låt det fortsätta växa.


Pressa juicen och få i dig energin. Ta det avklippta gräset och pressa i en råsaftcentrifug eller mixa som det är i en mixer med lite tillsatt vatten.

För att få gräspulver så låter man gräset torka för att sedan göra pulver av det genom att helt enkelt gnida det med handen. Det går också att odla vetegräs utan jord i odlingshyllor där man använder sig av vatten samt odlingsduk med hål i. Det här kan vara ett bra alternativ om man tycker att det blir för komplicerat med att . Kit för att odla vetegräs – Det finns lite olika sorter. Du kan köpa ett mycket enkelt kit på Amazon.


Det finns också ett mycket bra odlingssystem för vetegräs på Bagaren och Kocken. Detta kan du använda med eller utan jord och det har flera våningar vilket gör det lätt att använda hemma. Han ger dig här ett snabbt och enkelt sätt att odla vetegräs , ärtskott, solrosskott eller andra skott hemma. Sproutman´s odlingssystem fungerar med eller utan jord. Du behöver odlingsbricka, fröbricka, oblekt hushållspaper för att lägga på fröbrickan, genomskinligt lock, svart, platt lock och sprayflaska samt vetegräsfrön.


Odla vetegräs utan jord ! Du hittar de mesta nedan. Låt vara i skålen eller . Tja - det är antingen på bomull eller jord beroende på hur långa Du vill att groddarna skall vara. Champinjonbackar är jättebra för å odla vetegräs och så behöver Du plats förstås.

Sprid ut vetekornen på brickan så tätt att de berör varandra, utan att ligga på varandra. Det har inte varit så vanligt att odla grönsaker och andra ätliga växter inomhus. Den här metoden som innebär spirning av grönt i jord är särskilt lämplig för solrosfrön, bovete och vete, men också senap, alfalfa och krassefrön går bra.


Undrar om någon vet om det går att odla kattgräs utan jord , utan i stället har en fuktig tygbit, wettex eller hushållspapper. Jag odlar vetegräs till mina höns på vintern och då brukar katten passa på att smaska i sig av det när det står på fönsterbänken. Helt vete i små krukor får växa till sig i . En odlingsbricka eller ett helt vanligt uppläggningsfat går bra.


Några av vetekornen har kanske redan börjat gro. Under de kommande dagarna kommer du att . Enkelt att odla hemma inomhus året runt. Följ bara anvisningarna på baksidan. Ekologiska vetegräsfrön för odling av vetegräs som man gror på jord (eller utan !).


Dessa vetegräsfrön gror snabbt till vackra . Unga plantor, mikrobla är boostade med vitaminer, antioxidanter och mjälla fina smaker. Fördelarna är många då man inte ens behöver en trädgård för att odla dem. Man kan odla inomhus, det går att utnyttja odlingsytan mer effektivt och man får en snabbare skörd. Odling av mikroblad kommer att bli en . Det bästa med att odla din egen vetegräs är att du verkligen inte behöver något alltför komplicerat eller dyrt att komma igång med ditt projekt. Fröbricka till djup bricka till odling av vetegräs.


Denna fröbricka gör så du kan odla vetegräs utan jord. Den dränerar överskottsvatten genom att man lägger vetegräs frön platt på brickan. Du lägger denna fröbricka i den djupa groddbrickan.


På en liten åker utanför Lomma, mindre än en halv fotbollsplan, växer en gröda som du aldrig sett en svensk bonde odla förut. Erik Steen Jensen , professor i hållbara odlingssystem vid SLU och ledare för den forskargrupp som bestämde att det skulle sås vetegräs på Lönnstorp i höstas. Lär dig odla egna växter i vatten. Gå till frågor och svar. Plant- och groddlåda med lock.


Vatten, ljus och kärlek. Hydroponisk odling innebär att du odlar växter i vatten utan jord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.