tisdag 24 juni 2014

Gjuta plintar i papprör

Weber informerar: På Webers Gör-Det-Själv sidor finns det tips, råd och beskrivningar för när du ska gjuta stolpar och plintar. Med hjälp av Webers beräkningsprogram för plintar kan du enkelt sätt räkna ut hur mycket weber grovbetong som behövs för att gjuta en plint i ett rör. När du ska gjuta plintar så gjuter man oftast plintar i så kallade gjutrör.


Tanken med att använda gjutrör istället för att gjuta i ett hål är att man förbrukningen av mängden betong blir mindre. För Attefallshus rekommenderar vi minst 1mm papprör.

Det är inte svårt att gjuta en plint. Gräv ett hål som du ska placera plinten i. Hade tänkt gjuta plintar runtom för att få det så stabilt som möjligt och tänkte hyra en jordborr för hålgrävning, men min fråga är: Om jag gjuter med papprör i marken, måste jag lägga grus runtom pappröret eller kan jag skippa papprören och gjuta direkt i marken för att slippa ha en massa grus liggandes? Gjuta plint, har några frågor.


Bygga altan, vilken dimension på gjutrör? Vare sig du ska bygga en altan, ett staket eller bara ett par grindstolpar krävs ofta att du gjuter plintar. Att gjuta plintar på egen hand är inte svårt, tvärtom.


Men det krävs att man är förberedd och vet vad man ska göra.

Vi vägleder dig igenom processen! Gjutrören används till att gjuta plintar under marknivå, de är gjorda av papp och bör förvaras torrt. Att använda gjutrör bidrar till minskad betongåtgång.


Att få ner rören i marken kan göras på olika sätt, till exempel kan du gräva en grop, placera gjutröret och sedan fylla igen runt om. Man kan även använda sig av en jordborr. Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently asked questions about HTMLvideo.


An error occurred while retrieving sharing information. Ska man tillverka egna plintar behövs följande material: Gjutrör- papprör som finns i olika diameter och som kan kapas i önskad längd. Rådgör med byggmaterialhandla- ren.


Ska du gjuta på berg, måste du borra för att få en säker förankring. Plintar från Weber finns i två längder,. Skyddsrör för jordrörelser. Gjuten och armerad bottenplatta.


Jag ska gjuta sex plintar till växthuset. Jag har fyra cemetrör sedan tidigare och dessutom.

Dyyyyrt om man ska blanda mycke! Formrör i papp för gjutning av pelare och plintar. PAPPRÖR FÖR GJUTN 1X. Jag tänkte bygga en farstukvist och funderar lite över att gjuta egna plintar eller köpa färdiga. Kartonghylsor för gjutning av plintar eller pelare.


Har jordborr, läste att man, tack vare de jämna väggar som blir efter borren, kan gjuta direkt, utan form, men hur göra ovan jord? Om man använder papprör hela vägen så kan man först ställa detta på botten. Det samma gäller säkert för mina plintar.


Med betongplintar får du en bra grund för alla mindre byggnader. Våra färdiggjutna plintar finns i flera olika varianter. Föredrar du att gjuta pelare eller plintar själv?


Med stolpskor får du möjlighet att justera höjden när du bygger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.