fredag 20 juni 2014

Industriella revolutionen sverige sammanfattning

Denna påverkan tog flera olika uttryck. Genom industriella metoder kunde Storbritannien börja producera järn av högre kvalitet och i större mängd än något annat land. Detta drabbade den svenska . Den industriella revolutionen markerar övergången från jordbrukssamhället till industrisamhället i västvärlden. I den här artikeln berättas om George.


Här presenteras de olika industriernas framväxt.

Se gärna den allmänna presentationen om industriella revolutionen. Det första landet som började med den industriella revolutionen var inte mindre än Storbritannien. I städerna längs Norrlandskusten byggdes fabriker. Bakgrund: En av de viktigaste förutsättningarna för att detta skulle kunna ske var.


I Storbritannien, med flera . Tidigare så arbetade ” alla”. Skogen stod länge för ca. Bönderna förstod ej skogens värde och sålde den billigt.

Egendomslösa flyttade till städerna för att söka jobb inom den växande industrin. Sveriges industrialisering som stegvis presenterar de olika industriernas. Om man ska sammanfatta den industriella revolutionen så är det fyra viktiga saker att tänka på. För det första så bestod den industriella revolutionen av flera kedjor av samband och förändringar som går att titta på ur olika perspektiv och de hänger alla ihop. Ytterligare en viktig aspekt av den industriella revolutionen är . Varför är den industriella revolutionen viktig?


Jordbrukets betydelse minskade. ORSAKER OCH FÖRLOPP I sammanfattning. För att de stora industristäderna skulle kunna växa sig ännu större, behövdes det trä, något som det fanns gott om i Sverige. I centrum för den industriella revolutionen stod ökad användning av stenkol, förändringar inom järnhanteringen samt utvecklingen av ång- och textilmaskiner. Det första avsnittet i tredje säsongen av SVT:s mycket populära edutainmentserie Historieätarna är det i . Nu skiftades jorden i många byar.


Nu höll skogarna på att ta slut i Englan och stora mängder träkol måste importeras, bland annat från Sverige. Franska revolutionen startade en mängd olika tankar och idéer om människors likhet inför lagen, om frihet, jämlikhet och broderskap. Dessa idéer spreds under Napoleonkrigen och samtidigt skedde en annan revolution , den industriella , som skulle förändra Sverige och Europa för alltid. De nya fabrikerna som byggdes upp .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.