måndag 30 juni 2014

Inköpschef uppgifter

Av Kajsa Jacobsson ZIP Kommunikation Öresund. Själva namnet inköpare talar om vad personen gör - köper in varor och tjänster helt enkelt. Som inköpare är det bra att ha lätt för att samarbeta och ta egna initiativ. Och gilla att förhandla.


Inom de flesta yrken inhandlas varor och tjänster. En del ”inköpare” är med från början .

Så vad är en inköpares uppgift ? Viktiga uppgifter (utöver inköpspriset förstås) är att säkra kvalitén, leveranssäkerheten och . På mindre företag inom detaljhandeln ingår även butiksarbete ofta i inköparens arbetsuppgifter. Inom statliga myndigheter, kommuner och landsting sköter inköparen . Jun När du som inköpschef jobbat ett tag kan du specialutbilda dig inom en speciell nisch. På detta sätt kommer du att vara högt efterfrågad och du kommer att ha möjlighet till nya spännande uppgifter.


Du kan satsa på att bli internationell inköpare eller kanske du vill kvalificera dig på vissa produkter inom ett . Med detta menas att inköparen även är den person som förmedlar kontakter mellan personer hos leverantörerna och personer i det egna företaget.

Att vara ansvarig för en inköpsfunktion innebär mycket mer än att . Moderna inköpsfunktioner har dock ofta ett utökat . Inköparens olika roller. Målet är att nå högre kvalitet och leveransprecision genom att utvärdera och utveckla leverantörsbasen. Chefen för inköp i en stor organisation har ett övergripande ansvar för hela företagets. I grunden är det dock så att vissa uppgifter är mer komplexa och omfattande när det gäller att forma företagets affär. På privata företag kallas man inköpare, inom offentlig sektor, som i kommuner eller landsting, kallas man istället upphandlare.


Både inköpare och upphandlare kan också vara anställda inom konsultföretag och bemanningsföretag. I denna roll kommer du att leda och utveckla tio strategiska inköpare med ansvar för leverantörsval, prisförhandlingar, kontrakt samt uppföljning av leverantörernas prestanda. Din huvuduppgift kommer vara att leda och motivera ditt team att . Den här webbplatsen använder cookies. Fortsatt användning av den här webbplatsen innebär ditt medgivande till detta.


För mer information om hur vi använder cookies, Klicka härEller . När du börjar ges du en gedigen introduktion och du rapporterar till såväl teamledare som inköpschef. När du behöver en inköpschef i Stockholm så kan vi hjälpa dig. Oavsett om det är en interim inköpschef eller permanent.


Ring oss så berättar vi mer. Arbetsuppgifter för en operativ.

Det ligger på inköpschefens ansvar att skapa organisation och processer som stödjer det operativa ansvaret. För direkt material förekommer roller som operativt inköpare, materialplanerare, leveransbevakare och inköpsassistent. Organisationen kan vara samlad eller .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.