fredag 27 juni 2014

Tapp bensin

Tapp var ett varumärke för fordonsbränsle i Sverige, vilket var knutet till Ica. På Västkusten i Sverige används också namnet tapp , tappstation eller bensintapp. Världens första försäljningsställe för fordonsbränsle anses ha varit apoteket i. Bensin såldes från början som en sidoverksamhet till försäljning av andra varor.


Bakom idén låg en lanthandlare inom ICA Eol.

I beskrivningar av göteborgska och andra västsvenska dialekter nämns det ibland att det som vi svealänningar kallar för ( bensin )mack lokalt heter tapp. Det är lite skoj, eftersom det är ett uppenbart exempel på en nyuppkommen dialektskillnad. Men i gengäld kan av samma anledning inte utbredningen . Om Kåhres Livs och Bensin går i konkurs går ansvaret över till fastighets- och markägaren, Lars Kåhre. Han har heller inte de pengarna.


Jag vill bara komma ur det här utan att tvingas gå i personlig konkurs, säger han. Men problemet är att ingen vill köpa.

Här loggar du in för obegränsad läsning på DN. Köp elström med bensinkortet på närmaste tapp ! Tre personer kommer cyklande till en tapp på Bäckebolsvägen. Ssg: TAPP -FÖRESTÅNDARE.


Allt för en härlig dag på havet. Tankade den full – med bensin. Grannen har en diesel av senare årgång. Han var och tankade och försökte köra in pistolmunstycket för bensin i sin dieselbil men det gick inte.


Jag undrar när det systemet (omöjlighet att tanka från fel tapp ) infördes. Bensin - bensin , diesel, bensinstationer, obemannade, drivmedel, bensinstation, bensinmack, e8 bilverksta ac-reparationer - företag, adresser, telefonnummer. Efter år med bensin i slangen och bensen i luften slutade Molle på tappen i går att själv sälja bensin till kunderna. Tusentals urusla historier som genom. Baserat på de populäraste sökningarna inom bensinstation, mack, bensinmack, diesel och bensin.


Här kan du hitta våra St1-bensinstationer där du kan tanka bilen med billig bensin. Tack vare engagemang på orten kan bilister återigen tanka i Överlida. Tore Löfström från Överlida grus och transport.

Norsk Hydro sålde bensin och diesel och ICA köpte för återsäljning främst via sitt nät av TAPP -stationer. Konkurrensverket gjorde samma bedömning som i det förra beslutet om undantag att samarbetet var konkurrensbegränsande men att det fortfarande uppfyllde förutsättningarna för undantag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.