tisdag 24 juni 2014

Komvux kranförare

Hitta din utbildning på AllaStudier. Maskin- eller mobilkranförarutbildning för vuxna. Du får en yrkesutbildning som kan leda dig direkt ut i arbetslivet efter avslutade studier och lärlingstid.


Truckförarutbildning passar dej . Här finns info om yrket kranförare för dig som vill veta mer om hur du blir det och vad man gör i yrket.

Arbetet som tornkranförare ställer höga krav på ansvarskänsla, god syn, koordinations- och koncentrationsförmåga då de tunga lyft en kran utför innebär en säkerhetsrisk. Ett visst intresse för maskiner är också bra att ha. Ett annat alternativ är att gå en teoretisk och praktisk grundutbildning hos en utbildningsgivare som är godkänd av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN) eller Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA). Komvux En annan möjlig utbildningsväg att gå är via Komvux. Mobilkraninriktningen finns endast på vissa . Beroende på vad du har för förkunskaper kan det gå till på olika sätt för att bli kranförare.


Grundutbildningen kan du få redan på gymnasiet.

Det är också vanligt att byggföretag kompetensutvecklar anställda som är intresserade av att bli kranförare. Tänk på att du behöver ett yrkesbevis för att . Du som ska arbeta som maskin- eller kranförare ska ha rätt kunskaper. För att nå rätt kunskaper behöver du genomgå en utbildning. Komvux : För vuxna anordnar den kommunala vuxenskolan utbildning på en del orter. Kolla med din hemkommun vad . Info till handläggare utanför Kristianstads Kommun: Vid godkänd ansökan skall beslutet för utbildningen alltid gå via Kristianstads Kommun innan utbildningen kan påbörjas.


Du kan också vara anställd på ett företag som hyr ut. Som kranförare arbetar du ensam i hytten men står via kommunikationsradio i kontakt med. Om du väljer en utbildning hos oss får du möjlighet att jobba som till exempel truckförare , lagerhanterare eller kranförare. Du lär dig att hantera många olika typer av gods , alltifrån livsmedel till industrikomponenter. Var noggrann med att fylla i korrekt e-postadressen då den även blir användarnamn för inloggning i BYNs register.


Syftet med utbildningarna är att motverka brist på arbetskraft. Vi försöker nå de grupper som saknar gymnasieutbildning alternativt har gymnasieutbildning som behöver kompletteras. Utbildning till kranförare finns som lokal inriktning på Fordonsprogrammet inom gymnasieskolan i Bräcke.


Inom komvux i Bräcke finns för närvarande en utbildning till mobilkranförare.

Utbildningen bygger på fordons-, bygg- eller naturbruksprogrammet i gymnasieskolan. Komvux i Örnsköldsvik har fått mer pengar. Kranförare kan också utbildas på . Det innebär bland annat en ny köksutbildning inriktad mot storkök. Det behandlar dels förarutbildning på de olika fordon som används för godstransporter på väg, dels säker hantering av det gods som transporteras. Jills erfarenhet inkluderar SSAB, Lernia Bemanning AB och Proplate AB.


Se hela Jills profil, skapa kontakt och utforska liknande personer och yrken. Jill har gått på Komvux Nyköping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.