torsdag 18 februari 2016

Årets bästa skivor 2016

PJ Harvey och Kanye West får två förstaplatser var. Musikredaktionen listar de allra bästa skivsläppen från året som gått. Listorna är framröstade av Nöjesguidens musikredaktion, som består av Natasha Azarmi, Sara Berg, Christoffer Bertzell, Patrik Forshage och Adam Jansson.


The Radio Dept - Running Out Of Love (Labrador) De bytte ut romantik mot . Här får ni läsa om årets tuffaste skivor inom den tuffaste musiken, valda av Aftonbladets Mattias Kling.

Det är kvinnorna som dominerar när Göteborgs-Postens musikskribenter listar. Värt att notera är att de släpp som hamnar på topp sex har alla fått toppbetyg av GAFFAs skribenter. Sveriges alla hörn och levererar ett snittbetyg. Förvånad över resultatet? Listan i sin helhet hittas längre ner på sidan.


David Bowie – Blackstar. Mycket togs ifrån oss i år. Det är så många år sedan populärmusik, film och andra förhållandevis moderna .

Dags att summera årets bästa plattor igen. Ett ganska bra musikår, eller vad säger ni? Countryns stora stjärnskott i år är Margo Price, och hon har levererat årets bästa platta! Efter att ha blivit ratad hos samtliga stora skivbolag i Nashville, gavs den ut av Jack Whites . Det visar TT:s sammanställning av svenska kritikers årsbästalistor. TT Nyhetsbyrån har för 17:e året i rad sammanställt en superlista baserad på . Det här är den första skivan av Frida som jag riktigt gillar, har försökt tidigare eftersom hon alltid har fått bra kritik, men hittills har jag inte fattat grejen.


Frida Hyvönen - Kvinnor och barn ( RMW grammofon). Men nu när hon sjunger på svenska så blir det ännu . Jag hade inte tänkt göra den här listan. På hösten upptäckte jag spotify, och det innebar att jag mer eller mindre slutade lyssna på ny musik. Nick Cave, Skeleton Tree. Leonard Cohen, You Want It Darker.


Här är andra album du inte får missa i år. Det blir musik in absurdum! Vi vill passa på att tacka alla lyssnare för en grym respons . BT:s kritiker väljer sina tre favoriter och utser årets låt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.