fredag 26 februari 2016

Fsc märkt trä

Certifierade företag följer FSC :s regler (standarder) för skogsbruk och spårbarhet. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC :s varumärke. FSC - märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor . Du kan visa att du föredrar trä från ett skogsbruk som tar hänsyn till både människor och miljö. Det gör du genom att välja träprodukter som innehåller virke med känt ursprung.


Den här guiden hjälper dig att hitta rätt.

På Svenska FSC :s hemsida finns mer material att läsa. Vad är ansvarsfullt skogsbruk? Den skogsägare som vill bli FSC -certifierad ska anpassa skogsbruket till FSC :s regler . Grundprincipen i FSC :s märkningssystem är att de märkta produkterna ska innehålla trä från skog som brukats enligt. Certifikatet är ett bevis på att skogsägaren klarar att följa FSC :s skogsbruksregler (standard).


Skogsbruket ska vara FSC -certifierat. FSC sätter upp reglerna, men delar inte ut certifikat. Målsättningen var att skapa ett globalt ramverk för skogsbruksstandarder och att bidra till ett bättre skogsbruk.

Många olika intressenter deltog i utveck- lingsarbetet, till exempel re- presentanter från miljöorga- nisationer, fackföreningar,. FSC - produkter rodukter från certifierade skogar är märkta med FSC -symbo- len, vilket gör det möjligt för Dig att göra ett bra val. Det finns redan tusentals FSC - märkta varor i . Certifikatet ska vara ett bevis på att skogsägaren klarar att följa FSC :s skogsbruksregler (standard). Hej, Säljer en röd leksaksbil i FSC - märkt trä. Produkten är tillverkade av trä som är godkänt av den oberoende organisationen FSC, främst gummiträ.


Numera fungerar furu lika bra i vårt klimat som tropiskt trä tack vare nya behandlingsmetoder. Välj i första hand svenskt trä som är FSC - märkt. Trä som är odlat och omhändertaget inom EU fungerar också. EU har nämligen en betydligt starkare kemikalielagstiftning än övriga världen, både när det gäller . Träkaffeske Pure 100st FSC - märkt 1mm Trä. Bli först med att recensera denna produkt.


I lager - redo att skickas. I ett skogrikt land som Sverige är skogen en inkomstkälla liksom en glädjekälla för många människor. Trä är ett hållbart byggmaterial i . Rusta har inga FSC - märkta trämöbler men vårt mål är att alla möbler ska vara det inom kort, svarar kundtjänsten.


Ikeas pressansvariga svarar att av deras utemöbler är hundra procent av tallen FSC -certifierad och en knapp tredjedel av akacian och eukalyptusen. Nästa år ska allt trä i utemöblerna vara .

Varuhuset Åhléns inreder en lägenhet med hållbara produkter - och slår därmed ett slag för FSC - märkt trä. En riktigt stor kulbana av FSC - märkt trä. Med olika byggdelar av mjukt, rent trä och rejäla kulor kan du bygga vilken kulbana du vill. Den september gick de första leveranserna av FSC -certifierade trävaror från Södra Timber. När vi tillverkar dörrar är det viktigt att ta ansvar för råvarans ursprung.


Med havet i väster och med naturen runt knuten från vårt snickeri är det naturligt för oss med ett engagemang i hållbarhetsfrågor. Om du är nyfiken på hur arbetet går kan du läsa mer om . FÖR ETT VARMT VÄLKOMNANDE. Genom århundradena har man byggt massiva trädörrar och entréer i trä enligt samma principer – tills åttiotalet kom med limmade sandwichkonstruktioner med pressade skivmaterial och plåt.


Som alla andra lärde vi oss det nya, men vi slutade aldrig helt att bygga våra entrépartier och . Vi kan inte längre betrakta FSC som en miljömärkning om virket har svenskt ursprung. Martinsons nya produktionslinje för KL- trä invigdes i . Vad gör då den som behöver virke i morgon och vill välja miljövänligt? Om man exempelvis ska bygga hus i trä kan man köpa FSC - märkt trä från Tysklan eller ännu hellre söka upp svenska skogsbönder som bara .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.