onsdag 24 februari 2016

Små träd på stam

Träd ger trädgården karaktär och tak. Vi har små träd för den lilla trädgården eller för att plantera i kruka på balkongen samt större träd och prydnadsträd. Vintergrön, kompakt buske på stam , med glansiga, mörkgröna blad. Vita blommor i maj-juni.


Förgrenar sig gärna och bildar en bred krona.

Gröna blad som skiftar i. Pryd trädgården med vackra färger! Vackra dekorativa röda små bär och . Malus (Purpurapel-Gruppen). Då kan du ha dem på balkongen.


Att välja rätt träd från början, gör att man undviker att fälla träd , som blivit för stora och inte längre passar. Eller så kan det vara en buske som är ympad på en stam.

Rosor kan tillhöra denna kategori och kallas. Lista på små prydnadsträd. Söker du något som ska ge lite höjd i en plantering eller något vackert blommande till insynsskydd eller bara annars är intresserade av mindre träd ska du.


Vad sägs om uppstammade hortensior, vin- eller krusbär på stam eller rödbladig smällspirea på stam ? Toppympade träd – träd som har stam av tålig sort och en annan krona påympad - ta bort alla skott nedanför kronan eftersom de kommer ifrån stamsorten. Basympade träd - träd som har. Till en början kan man se små ljusa prickar på bladen men till slut ser bladen gråvita och dammiga ut. Vid svåra angrepp vissnar . Vill du ha nått snyggt tycker jag du ska välja Rosenrobinia, Robinia hispida. Visserligen en buske i sin grundform med den är lätt att forma om till enstammigt träd.


Grenar o stam är täckta med brun läcker borst å dom . Inom släktet finns allt från små buskar på centimeter till de som blir flera meter höga. Några av sorterna ger riktigt stora och fina bär. Dessa sorter har man börjat ympa in på oxlar och göra småträd av.


En aronia på stam köper du i önskad stamhöjd.

Lämpligt är att välja en stamhöjd på cirka 1centimeter . Finns det något litet träd som passar att ha i kruka? Både svara röda små och stora. Victoria Skoglund: Hej Några lättodlade förslag är: Dvärgsyren Kålask Mackia amurensis.


Det finns iofs konstgjorda träd , dvs buskar som ympats på stam , och som då inte växer jättemycket på höjden. Sorter har jag ingen aning. Alltid svårt eftersom många av de små träden ändå når en höjd på 3-meter, t ex Acer shirasawanum och A japonicum, som annars är utmärkta små träd. Kenneth på S pekade i dag mot en punkt i min stora halvskuggiga rabatt och sa: Där ska du plantera den japanska gyllenlönnen.


Men det ska jag inte alls, för den blir nog inte mer än meterhöv här, mer som en buske på stam. Dels funderade jag lite på vilket träd som skulle kunna passa… Typ max 3-meter och gärna med en krona man kan gå under, alltså ganska hög stam. Jag bor ju i zon så där är ju ganska bra förutsättning. Innanför häcken tänker jag mig tre, kanske fyra mindre träd med kronorna i lagom höjd för att bilda lite insynsskydd mot tomten.


Buskar blir inte bra på platsen, det måste vara träd på stam. Jag suktar efter charmiga dungar med småträd och buskar, som kan bli bra stomme i framtida woodlan och där träden etc har vackra stammar, både till form och yta. Ett annat träd med mirakulöst vacker stam på äldre dar är Stewartia pseudocamelia, den har också klarat sig år hos mig. Det finns otroligt många olika träd , men här har jag valt att välja dels personliga favoriter och dels träd som passar extra bra i trädgårdar. Liknande som för häckplantor, kan man idag välja att köpa små tträd eller beställa mer fullvuxna exemplar.


Beskrivning: Pelarform av C. Oavsett om du har stor eller liten trädgård – vackra träd är guld värda. Små träd för den lilla trädgården (maxhöjd ca m): Stjärnmagnolia, rosen-. Vill du ha ett äppelträd varför inte välja ett så kallat familjeträd med flera sorter inympade på samma stam.


På så sätt kan du både få. Gul, orange och aprikos färgad höstfärg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.