onsdag 17 februari 2016

Svartkontrakt stockholm hyresrätt

Bosta hem och trädgård Newynsa. Men bland de unga i Storstockholm har nästan var femte köpt svartkontrakt. I dag avslöjar vi hur flera samhällstoppar misstänks för att ha fuskat till sig allmännyttans största hyresrätter. Aftonbladets granskning av hyresmarknaden har visat hur handeln med svartkontrakt omsätter miljardbelopp.


Nu berättar svartmäklaren Göran om tungt kriminella som ger sig in i branschen. Flera experter som Aftonbladet har pratat menar att dagens lagstiftning är helt tandlös när det gäller olaglig handel med hyresrätter.

Jag skulle säga att det är så det ser ut i resten av . Köpa Det är inte olagligt att köpa ett förstahandskontrakt men du tar en väldigt stor risk. Eftersom det handlar om svarta pengar är förkomsten av kvitton ovanligt. Ett förstahandskontrakt på en hyresrätt är ingen egendom, utan innebär en rättighet att hyra lägenheten tills vidare.


Bröderna som äger husen nekar till svarthandel och vägrar att svara på frågor om kontrakten. I en chatt med läsarna om svartkontrakten överöstes reportrarna med frågor. Finns det något fall där en fastighetsägare faktiskt har åkt fast för att den förmedlat hyresrätter mot betalning?


Vi erbjöds att köpa förstahandskontrakt för över en halv miljon kronor och kan i dag avslöja hur fastighetsägare systematiskt säljer hyreskontrakt.

När bostadsbristen är som värst blomstrar svartmarknaden. Och att köpa ett svartkontrakt är något han skulle rekommendera andra att göra. Jag har länge funderat över hur detta funkar, hur får människor tag i dessa svarta kontrakt? Och vad anser ni om saken, är det ett måste för att ta sig in på stockholms hyresrättsmarknad om man inte har tid att köa i flera år, även när det gäller kringliggande kommuner?


Det är en perfekt ” bransch”, dels för att tvätta pengar, dels för att komma åt attraktiva lägenheter innanför tullarna, säger Kristian Halldin, analytiker på polisens . Min jakt på svartkontrakt börjar på nätet. Jag surfar runt bland hundratals bostadsannonser som lagts ut de senaste veckorna. En röst som nästan helt saknas i debatten är den av de – som köpt svartkontrakt. Gabriela Bonér måste snart flytta ut ur lägenheten hon bor i. Hittills har jakten på en ny bostad varit resultatlös, och nu överväger Gabriela att köpa ett svartkontrakt. Om den som sålt kontraktet fälls i domstol har den som köpt en svartkontrakt rätt att få pengarna tillbaka samt behålla kontraktet.


Drivkrafter bakom den omfattande ”svarthandeln” med hyresrätter kopplas ofta till olika typer av problem på bostadsmarknaden, . Regeringen har tillsatt en särskild utredare som ska se över och föreslå åtgärder som motverkar olaglig handel med hyresrätter och bidrar till att fler hyreslägenheter erbjuds bostadssökande på godtagbara villkor. Handel med hyreskontrakt är ett utbrett problem. Den olagliga handeln med hyresrätter måste. Fängelse hotar köpare av svartkontrakt.


Och det är hårda straff som föreslås för att sätta stopp för den utbredda svarthandeln med hyresrätter – upp till fyra års fängelse om brottet anses som grovt.

Det har inget med svartkontrakt att göra så det behöver du inte bekymra dig om. Stockholms bostadsmarknad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.