fredag 19 februari 2016

Följ budgivning på nätet

Vill du också få veta när det är dags för budgivning ? Slutpris är alltid intressant men det jag i huvudsak tänkt göra är att se hur olika bud påverkar andra. Försöka se något samband i hur människor budar,när de ger upp osv. Det är ju mycket pengar det handlar om oftast pengar man inte har ( lån) så jag tänkte att det skulle vara en intressant sak att studera ett . Om säljaren samtycker kan budgivningen följas direkt här på Mäklarhusets hemsida.


Vi ser detta som ett viktigt steg mot en tryggare och öppnare budgivning.

Med appen kan man följa budgivningar på de bostäder som finns ute på marknaden i realtid. Man säger sig följa budgivningar från de störs. I de fall det finns flera intressenter kan det komma att bli en budgivning. För att du ska ha full inblick har vi skapat en tjänst där samtliga deltagare kan följa budgivningen på nätet och via sms.


För att ge dig större inblick och kontroll över budgivningen kan du följa processen på Internet. Du som är deltagare i en budgivning kan dessutom också välja att få buden via sms. På bostadsbeskrivningen på vår hemsida kan du följa hur budgivningen utvecklar sig samt hur många som deltar i budgivningen.


Vi vet att budgivningen både kan skapa oro och stress och att många ställer sig osäkra och fundersamma inför denna del i köpprocessen.

Bjurfors ambition är att köpare och säljare ska känna sig trygga genom hela sin bostadsaffär och vill därför ge dig information om hur vår budgivningsprocess . Lär dig reglerna som gäller och hur budgivningen går till här! Vid en öppen budgivning som idag är den vanligaste formen redovisar vi högst liggande bud löpande, både till säljare och till budgivare. Ett vanligt sätt att bestämma det slutliga priset på en bostad är budgivning. Budgivarna kan då bjuda över.


Att säkerställa att allt går korrekt till är kanske som allra viktigast i det här skedet av bostadsaffären. Flytta in hos oss under tiden du köper eller säljer ditt boende. Här kan du som anlitar oss för att sälja din bostad följa affären steg för steg, på sidor som bara du kan se.


Du ser hur många som tittat på din bostad via hemnet. Här finns även tiderna för visningarna. Och när budgivningen börjar kan . Om du vill utnyttja vår Live budgivning online behöver du ett kundnummer och lösenord. Registrera dig här som internetkund. När du loggat in med dina uppgifter kan du delta i budgivningen.


Följ auktionen och bjud online här som ligger under Mer information på respektive auktions . Vid budgivningen lämnar du som spekulant ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Du kan lägga bud kan via sms, telefon eller .

En budgivning är inte reglerad i lag och kan ske på många olika sätt. I praktiken sker dock en budgivning enligt två grundmodeller: Sluten budgivning och öppen budgivning. Vid en sluten budgivning får spekulanterna en viss tid på sig att lämna sitt bud , vanligen skriftligen.


Mäklaren svarar: Med öppen budgivning menar man att man kan följa budgivningen på nätet och sedan som köpare får man en skriftlig budlista. Mäklarnas svar på läsarnas frågor. Jag är med på en budgivning på ett hus (som man kanske läst i en annan tråd :)) och jag tycker en viss sak är märklig och jag behöver komma till. Fastighetsmäklare, Jur kand. Jag förstår dock inte varför mäklaren plockat huset från nätet , som säljare hade jag varit missnöjd då andra presumtiva spekulanter inte längre kan hitta huset.


Därför är det bra att vara förberedd. Här avslöjar vi mäklarens bästa knep och strategier för att vinna budgivningen. Fast om ni höjer så ni alltid ligger 100k över nästa bud förstår jag att det funkar, men då får man nog följa din plan till punkt och pricka och öka så. Om en lägenhet ligger på Hemnet kan säljare och mäklare välja att ha en öppen budgivning som syns för alla, eller en där buden inte syns på nätet trots att budgivning pågår.


Men som mäklare måste man följa lagstiftningen och det är i slutändan säljaren som bestämmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.