torsdag 18 februari 2016

Felling av store trær

Har du et tre med større diameter enn centimeter på tomta, har du ikke lov til å felle det. Forbudet mot felling av trær i Oslo er enda strengere enn tidligere antatt. Arne Fjeld viser hvordan man feller store furutrær som står faretruende nært et hus på Høyenhall i Oslo.


Viser en sikker felleteknikk for små og store trær. Her benyttes også et trampespett som fellemetode, i. Vinden tar tak i tretoppen og kan gi store overraskelser i forhold til hvilken vei treet faller.

Treet kan fort begynne å rulle når du fjerner grener eller kapper opp i biter. På bakgrunn av kommunens ønske om å bevare større trær , må det antas at det vil være vanskeligere å få gjennom tiltak som innebærer felling av ett eller flere større trær. Skal du bruke motorsag må du minimum utstyre deg . Kommunen har gitt uttrykk for at det er ønskelig at nye bygninger plasseres slik at det er mulig å bevare de store trærne.


I blant kan det være vanskelig og komplekst å felle et tre , og det kan i noen tilfeller ta lengre tid. Mange bedrifter innenfor trefellingsbransjen har et fullt skjema der du ikke er den eneste kunden den dagen. Trefelleren vil samtidig som deg at arbeidet ikke skal ta lenger tid enn nødvendig. Under vindstille forhold vil et tre som regel falle mot sør.


Vinden kan være en faktor som kan oppveie overvekta.

En gran er stor, og tar veldig mye vin så det har stor innvirkning på hvilken vei treet faller. Vanligvis er det nesten umulig å felle mot . Sjekk om du må sende byggesøknad for å felle eller beskjære tre på privat grunn. Felle hellende og rotrykte trær. Her er det til dels store spenninger og det kan lett oppstå farlige situasjoner når disse løses ut. Ofte er deler av rota over bakken, slik at det er risiko for å trå gjennom og bli stående fast når treet faller.


Store trær kan være fine, men de gir også store , mørke skygger. Og de kan drenere store arealer for vann slik at det kan bli vanskelig å dyrke noe i hagen. Derfor er høye trær ofte årsak til nabokonflikter – ikke minst i tettbebygde områder. Før du gir deg i kast med å felle et høyt og tungt tre , må du kjenne høyden. Felling av ett eller to store trær.


Trefelling Vi ønsker å felle ei stor gran og muligens også ei stor bjørk i vår flate og svært tilgjengelige hage på Tyholt. Vi vil beholde veden selv. Du kan ha rett til felling av naboens trær gjennom naboloven.


I rettspraksis er det eksempler på trær som er blitt felt fordi hagene til naboen har blitt liggende i skygge store deler av dagen på grunn av trærne. Dette forsterkes hvis du har liten tomt, slik at hele hagen blir liggende i skygge. Når store trær felles, slipper lyset til. Slik kan det se ut før felling.


Og slik kan det se ut etter felling.

Utsikten betyr mye for din egen trivsel. Eieren er rykende uenig. Reguleringsplanen for småhusområder gjelder for store deler av Oslo og ytre by. Den forbyr i utgangspunktet felling av store trær , og man risikerer bot og krav om re-planting om man tar seg til rette. Nylig ble eksempelvis en utbygger pålagt umiddelbart å stoppe et byggeprosjekt på grunn av manglende . Jeg har noen digre trær som skal felles, men noen av disse trærne har en helning som passer dårlig med hvor jeg.


Jeg brukte vinsj på store trær , gikk fint det. Trærne i Bærum er til glede for mange, men kan for enkelte representere et problem. Generelt vil beskjæring av store grener. Har du et eller flere trær som står vanskelig til og du ikke tar sjansen på å felle de selv, kommer vi gjerne og hjelper deg. Oppstamming, topping, kroneredusering, frisering og beskjæring har vi også mange oppdrag med.


Oppkapping til ve bortkjøring og flising av grener kan også avtales. Vi tar på oss trefelling og annet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.