onsdag 3 februari 2016

Utsugsfläkt kök

Valet av köksfläkt kommer ofta i andra hand när man ska renovera eller uppgradera köket. Vi råder dig att välja fläkt först. Kolfilterfläktar (recirkulerande fläktar) är bra ur energisynpunkt eftersom de inte drar ut uppvärmd inomhusluft.


Dessutom kräver de ingen skorsten och är därför flexibla att placera i köket. Nackdelen har tidigare varit den dåliga osuppfångningsförmågan. Men nu finns det modeller som tar bort över 90 .

Utöver själva mekaniken för att få bort os från köket vid matlagning kommer fläktar i flera olika former: underhängda, vägghängda och frihängda. En underhängd fläkt är ämnad för att hänga under ett skåp och kallas även för inbyggnadsfläktar. Modellen är kompakt och minimalistisk. Fördelen med den underhängda fläkten . Men en alliancefläkt kan du koppla ihop utsug i tvättstuga, badrum och kök.


Du måste välja ett system med rätt kombination, du kan inte byta ut din köksfläkt hur som helst om du har en alliancelösning sedan tidigare. Spiskåpa: Kåpan är ingen fläkt , utan monteras över spisen och kopplas till det centrala . Köksfläktar för Extern fläkt : Köksfläktar för användning tillsammans med separat frånluftsfläkt d. System i kökskåpan: För extern ac-motor eller för extern ec-motor.

Val av extern fläktmotor:. Varje Fjäråskupa är unik och har en egen historia att berätta. Den börjar med design, ambitionen att skapa en kupa som sticker ut i ditt kök.


Sätt inte motordriven fläkt i ditt kök. Det är inte tillåtet att koppla motordrivna fläktar till husets ventilationssystem. Du som eventuellt har en i din lägenhet måste återställa det på egen bekostna även om den var där när du flyttade in. Vår ventilation fungerar så att det sitter utluftsfläktar vid skorstenarna på taket.


Välj storleken själv Ett universalt filter för alla fläktar. Mät upp storleken du behöver för din fläkt och klipp ut. KÖKSFLÄKT FRANKE MARIS SVART CM. Beställningsvara, veckas leveranstid. Vertikal spisfläkt i svart glas för väg.


En köksfläkt är den lilla detaljen som gör stor skillnad i köket. Den håller matos och stekfett borta och bidrar till en bättre luft i din bostad. Dagens fläktar finns i en rad olika modeller och utföranden, vi hjälper dig att välja rätt! Förutom att fläktkåpan håller köket fritt från ånga, fett och matos är den inte minst ett viktigt designelement.


Välj bland vårt utbud av väggmonterade, takmonterade eller inbyggda köksfläktar för att hitta rätt alternativ för dig. Här hittar du även kolfilter som effektivt tar bort matos vid återcirkulation av luften.

Rätt köksfläkt renar luften utan att kosta onödigt mycket pengar. Vilken lösning är bäst för dig? Vi förklarar för- och nackdelar med kolfilter, utsugsfläkt och alliance- fläkt. En bra fläkt till köket suger ut matosen utan att slösa med husets värme. Det är också bra om den inte låter för mycket och allra helst ska den vara snygg.


Kostnaden för fläktar varierar med designen. Planerar att renovera köket i min bostadsrätt och funderar på placering av spisen och därmed även köksfläkten. Som det ser ut nu finns ett rör. Hitta en spisfläkt som är tillräckligt kraftig för att hålla stora kök luktfria, men tillräckligt tyst så att du knappt märker när den är igång. Våra spisfläktar och har en ljudnivå från till dB, och vid dB får du en fläkt som är tystare än en viskning – även vid maximal hastighet.


Med Hob2Hood blir utsuget aldrig kraftigare än det . Du är varmt välkommen in i någon av våra butiker så att du enkelt kan se på våra modeller, jämföra dina favoriter och ta reda på vilken som är bäst i test. Bra att tänka på är hur stor . Frånluftsfläkt, kolfilterfläkt, inbyggd eller kåpa? Vi guidar dig fram till rätt fläkt. Det viktigaste när du väljer köksfläkt är att den har rätt kapacitet i förhållande till köket. Det beslut du fattar beror i hög grad på om du bor i lägenhet eller i villa.


Sen finns det även en massa smarta funktioner som hjälper dig i köket. Självklart skall man ha en spiskåpa i köket , men det är inte nödvändigt att också ha fl äktmotorn i köket. Nej, den kan du lika gärna installera på vinden.


Den stora fördelen med detta är att utsugningen förbättras väsentligt samtidigt som det blir tystare i köket. Det fi nns emellertid inte alltid tillräckligt med plats för en fläkt och. När det kommer till själva installationen är en köksfläkt med intern motor utan tvekan den allra lättaste att installera eftersom allt är samlat i ett.


Har du däremot en fläkt med extern motor kräver det att själva köksfläkten monteras i köket , medan motorn ska monteras utanför, t. Upptäck vår produktlinje Frames by Franke som förenar alla fyra delar av köket - diskbänk, och blandare, ugn, häll och fläkt i ett enda intelligent system. Produkter för de som kräver lite mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.