fredag 21 april 2017

Genomsnittlig lön sverige

Snabbt och enkelt om Sverige. Utbildning, jobb och dina pengar. Lönerna på arbetsmarknaden. Stora skillnader mellan de.


I vilka yrken tjänar då . Arbetsmarknaden är under ständig förändring.

Vad folk jobbar med och hur hög utbildning vi har ser annorlunda ut om man tittar tillbaka i tiden. Undrar du hur du står mot resten av Sveriges befolkning med din lön ? Tjänar du bra eller dåligt? Lönestatistik uppdelad på region.


Se även framtidsutsikter och utbildningar. Tabellen nedan visar senaste data för nyckeltalet för samtliga kommuner. Klicka på kolumnrubrikerna för att sortera.


Det finns en del missuppfattningar om vad man egentligen har för lön i Sverige.

Hos oss kan du jämföra löner mellan olika yrken. Behöver du ammunition till löneförhandlingen? Här kan du se hur hög din lön är - i ett globalt perspektiv. Statsminister Stefan Löfven har en månadslön på 160 . Det visar ny statistik från SCB.


Jag är heller inte högskoleutbildad och min måntaliga inkomst sträcker sig till 43. Jag tycker inte att jag har någon vidunderlig lön , men jag tjänar nog lite i . Medlingsinstitutet ansvarar för Sveriges officiella lönestatistik. Det gäller tre former av statistik: konjunkturlönestatistiken,. Kvinnornas löner närmar sig männens, men de oförklarade skillnaderna är kvar. Här är länderna med Europas högsta löner.


Danmark har högst timlön inom EU, euro i timmen – vilket är gånger mer än Bulgariens euro i timmen, EU:s lägsta timlön. Om man räknar in hela Europa har både Schweiz och Norge dock högre . Sverige har bland de bästa timlönerna i Europa. Andel kvinnor och medellön efter sektor. Män har högre genomsnittlig månadslön än kvinnor i samtliga åldersgrup- per.


Jämför din lön , se vad olika yrkesgrupper tjänar, lönestatistik, medianlön, snittlön.

Flera partier går i år till val på att höja skatten för höginkomsttagarna. Bilden av människor som simmar i pengar, men betalar alldeles för lite skatt kommer upp i huvudet. Nu ska det minsann rättas till och kranen till statens inkomster öppnas. Men vilka är då alla dessa rika?


Fakta om löner inom några olika yrkesgrupper. Den ger oftare en mer rättvisande bild av löneläget än medellönen, som kan påverkas mycket av de högsta . Medianlönen är den lön som ligger i mitten av lönespannet. Svaret varierar förstås från ingenjör till ingenjör, men här bjuder vi på en snabb överblick som ger en fingervisning. Vill du ha ett mer detaljerat underlag inför din löneförhandling ska du använda dig av.


De som byter jobb får i genomsnitt en högre procentuell löneökning jämfört med dem som inte rör på sig. Denna studie skall försöka kartlägga skillnaden mellan kvinnliga och manliga ingenjörers löner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.