torsdag 20 april 2017

Motorkap olycka

May Bland annat skedde en olycka den mars i år, också den i Lund. En arbetare fick svåra skador när motorkapen skar honom i ansiktet i samband med att han kapade betong. I januari klövs en 20-årig mans underkäke på ett bygge i Norrköping, då han kapade lecablock.


Det är förskräckligt, vi har ju haft . Nov Ännu en allvarlig olycka har hänt med en motorkap.

En byggnadsarbetare fick skärsår i hakan då kapens klinga slog upp bara fyra centimeter från halspulsådern. Sep En man i 40-årsåldern fördes i går förmiddag till sjukhus och opererades akut efter en olycka med en motorkap på universitetsområdet i Linköping. Mar I samband med att den unge mannen arbetar med en motorkap av märket Hilti nyper kapskivan så att maskinen kastas bakåt. Kapskivan träffar honom i ansiktet.


Den skär igenom överkäke, tänder, tunga och underkäke. Mannen överlever men måste genomgå flera operationer och en lång medicinsk . Apr Byggfacket vill stoppa motorkapar efter flera tillbud.

Denna produkt från Husqvarna har dock inte någon koppling till olyckorna som nämns. Men frågan är om olyckorna hade inträffat med rätt . Lars Kaijser från Svensk Byggtjänsts Omvärldsbevakning berättar om verktyget som orsakat flera allvarliga. May Fyra allvarliga skärolyckor har drabbat byggnadsarbetare i år.


Han stod och kapade betong med en motorkap när mas. Jan Sedan årsskiftet är det lag på motorsågskörkort när man använder motorsåg i sitt yrke. Räddningstjänsten påverkas direkt. Bryter någon mot lagen riskeras dyra viten.


Motorkap skar man i halsen. Följ oss för nyheter, fördjupning och analys om allt som rör byggande. Byggnadsarbetaren, byggbranschens största tidning. Vi följer självklart tillbaka. Arbetsplatsolycka, i Byggvärlden, byggbranschens ledande affärs- och nyhetstidning.


Mar NORRKÖPING Norrköping När praktikanten Juris Keinus skulle kapa ett lecablock studsade sågklingan upp och käken klövs. Först kände han inget, men i ambulansen kom smärtan.

Ica Kvantum i Landvetter. Två bilar i olycka på riksväg 40. En trafikolycka inträffade mellan Bårhultsmotet och Landvettermotet vid klockan 19.


En bil blev påkörd bakifrån av en annan bil. Ambulans kallades till platsen, men det är oklart om någon person kom till skada. Mar En man i 50-årsåldern omkom vid en arbetsolycka på ett bygge i Åkersberga på tisdagen. Polisen fick larm om tisdagens olycka vid elvatiden. Han har fått en del av en husmodul över sig och fått så svåra skador att han avlidit, . Nya fordonskonstruktioner ställer ökade krav på räddningspersonal i losstagning.


Olyckan inträffade vid lunchtid på en arbetsplats i centrala Lund. En man i 45-årsåldern fick föras till sjukhus på tisdagen efter att ha skadats i ansiktet av en motorkap. Han är allvarligt skadad och vårdas på Skånes universitetssjukhus i Lun säger Görel Karlsson, presskommunikatör på Region.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.