torsdag 27 april 2017

Vad kostar en skördare i timmen

Lönsamhet i gallringsskotare? Månadskostnad skördare ? Vad kostar en ny skördare resp. Att få en maskin på plats kostar också rejäla pengar, transportkostnaden från en ort utanför stormområdet har ökat med omkring 1procent.


Ris blir flis med andra ord.

Hur kan detta vara lönsamt? Dvs det måste köras ihop flis för dryga 100k här. Prislista för manuell huggning. Hur mycket avverkar en skördare jämfört med en huggare. Svar Normalproduktionen för en skördare i slutavverkning ligger ofta runt - m3f per timme.


Vad som är ett dagsverke för en skördare är svårare att säga, eftersom maskinen i regel körs i skift av olika förare. Om vi säger att en skördare producerar dubbelt så mycket på en timme som en van huggare . Leasing av maskiner är vanligt på väg-.

Entreprenören hyr skördaren eller skotaren per timme. Skogskunskap är en guide och rådgivare som hjälper dig att sköta din skog på bästa sätt. Här hittar du fakta, filmer och digitala verktyg.


Innehållet har tagits fram i samverkan mellan forskare och praktiker. Skogskunskap produceras av Skogforsk i samarbete med LRF Skogsägarna och Skogsstyrelsen . För de som är osäkra på vad de behöver ha för ersättningsnivå för sin skotare så kan denna modell från SMF vara till stöd. De flesta är nog överens om att det är svårare att få lönsamhet på en skotare jämfört med en skördare. Med hjälp av SKOGENs jämförpriser kan varje skogsägare få en fingervisning om var intäkterna bör ligga.


Kom bara ihåg att de ofta förekommande premierna och marknadstilläggen inte är medräknade i tabellerna! Nyckelord: skördare , maskinålder, driftskostna reparationskostna underhållskostna produktivitet. Produktivitet för skördare mäts i avverkad m. Bränslebesparingen vid minskad tomgångskörning blir alltså drygt.


En maskin som går på tomgång drar inte bara bränsle, varje timme kostar också i avskrivning och förlorad garantitid. Den totala besparingen kan uppskattas till 2kr per timme. Om den totala tomgångstiden kan minskas med 2timmar enligt . Off Topic: Vad finns det för sätt att tjäna pengar på då man är år? Eller det kanske är normallön ?

Vimek 404T är en liten smidig skördare som passar utmärkt för gallring i känsliga miljöer. Vilken kapacitet man får på Vimek 404T beror. Han uppskattar bränsleförbrukningen till 3–liter per timme. Det innebär att bränsletanken, som är . Det är cirka en tredjedel av vad en storskalig grupp kostar.


Norra Skogsägarna ser positivt på att kunna erbjuda en småskalig. Lägre produktion per timme jämfört med stora maskiner. Dyrare avverkning för skogsägaren. Skotarens ton i minsta laget, . Skördare med klipp eller såg finns i olika storlekar. Flistugg med hög kapacitet.


När ni går över uppdraget. Tala om vad som ska göras. Vem som märker ut det som ska tas ner. Ett klippaggregat kostar mellan 3och 4tusen kronor beroende på. Eftersom arbetet kommer att bygga vidare på . Gallringar kan man göra helt manuellt eller med skördare.


Manuellhuggare kostar lite mer då det tar längre tid men samtidigt blir det bättre gjort, blir finare och kör inte sönder någonting. Man kan göra en så kallad planerad fällning för att underlätta för ryggen genom att t . Bränsleåtgången är cirka liter i timmen , större maskiner förbrukar uppåt liter. Se mer: Mindre maskiner ska skona skogen.


Men inte bara ovanstående väcker intresse hos skogsägarna som vill boka jobb:. Arbetet avgränsas till stora skördare och uträkningarna beaktar förhållandena längs sydkusten. I det här arbetet skall jag reda ut begreppet flerträdshantering, vad flerträdshantering kräver för utrustning och vilka.


Jag debiterar timtid och när jag kör med griplastarvagnen tar jag runt 4kronor i timmen. Lars-Olof jobbar ibland själv .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.