tisdag 25 april 2017

Vad kostar det att gräva ut källare

Nu vill jag ha ett ungefärligt hum om vad det kan kosta att gjuta dit en ny platta? Gräva fram avloppsrören, det gör jag själv. Rörmokare byter rören och golvbrunnar. Gräva ur för att få plats med isolering, sen lägger jag tillbaka singeln igen, eventuellt behövs . Det finns två olika sätt att lösa problem med.


Vill veta vad det kan kosta att få en förutsättningslös undersökning av vår grund.

Utvändig dränering en del av ett större projekt. Dräneringsprojektet görs ofta som en del i ett större projekt som ofta syftar till att göra en källare bebolig. Därför delar vi in projektet i två delar.


Vi svarar på frågan hur man ska tänka när man vill gräva ur en begintlig källare och gjuta ett betonggolv som är isolerat med vattenburen golvvärme. Vad fyller man tomrum som uppkommit under väggarna pga stenar me gjuter man igen eller lägger man ny sten? Hur tjock ska plattan vara? Det byggs fortfarande en hel del hus med källare idag. Vad kostar det att bygga en mur.


Jag vill dela in murar i två olika slag.

Att komma upp ur marken är då det roliga börjar för den som. Ett hus från 40-talet som har oisolerad källare ska byggas ut. Vad blir bäst: att bygga till med källare , platta på mark eller krypgrund?


Och kan man säga ett ungefär på hur mycket. Du behöver gräva ner betydligt djupare för en källare jämfört med en betongplatta. Utbyggnaden skulle i så fall bli 4. Men gräva , grunden, golv, väggar och tak måste vi ju leja bort. Tänkte kolla om det är någon som har koll på vad det kan tänkas kosta (i stora svängar) att renovera upp en källare. När familjen Andersen skulle renovera badrummet i källaren , fick de en obehaglig överraskning.


Det innebär att man skulle gräva ut även under väggarna, så att dessa skulle kunna förlängas med betonghålsten. Nu funderar jag på om man skulle kunna gräva ut en källare och mura inifrån ett hembiorum på cirka 6xmeter eller nåt liknande. Bor du i ett hus med en oisolerad källare eller suterrängvåning?


Du kanske har funderat på att göra om det utrymmet till boyta eller spa-del. Det kan handla om hela utrymmet eller bara något enstaka rum. För att kunna göra detta är du troligtvis tvungen att bila bort det gamla golvet och sedan gräva ut.


Tänkte bara fråga lite om hur det är när man har källare på huset. Så som jag har förstått det så måste man gräva ut alla äldre hus förr eller senare för att få bort som tränger sig in i källaren , stämmer detta? Hur ofta måste detta i så fall göras, och vad kostar det?

Om det inte stämmer, eller kanske går att . Här tar vi upp de vanligaste frågorna och svaren kring hur, när och varför man ska genomföra en dränering av en fastighet. Vad händer med resten av kåken om man spränger? Finns en teknik där man borrar hål och sedan vattenspränger det hela med en hagelpatron (typ) kostar inte så mycket och kräver inget tillstånd och inspektioner av . Var försiktig med att gräva ur källaren – du kan hamna lägre än dräneringen eller för nära grundvattennivån.


Lägg inte plast- eller linoleumgolv direkt på betonggolvet. Peter Bratt, byggcontroller hos Länsförsäkringar och Vi i Villas husdoktor, vill helst avråda från våtrum och spaanläggning i källare. Att fråga om kostnad för dränering är en hel del som att fråga hur mycket kostar det att bygga ett hus. Här vill jag visa dig ungefärlig kostnad för dränering i Malmö och Lund trakten och beskriva vad som påverkar priset och hur kan du sänka den.


Pris för dränering beror på djupet av din källare. Först måste vi dela upp kostnaden i materialkostnad och arbetskostnad. Ta in pris på att gjuta platta. Nästa steg är att gräva ur golvplattan för att isolera underifrån och för att kunna bygga in en effektiv golvvärme. På så sätt kan fuktvandring i betongen minimeras.


Fuktvandringen förhindras också med fuktspärrar eller med golv och väggar som reglas upp med exempelvis plastmaterial eller metallreglar. Byggmentor går igenom vad du ska tänka på inför renovering och inredning av källaren och tittar på vad det kan kosta att förvandla den till boutrymme. Går det att gräva ut källare i befintligt stenhus från 40-talet för att få ut större yta, ( och sedan kunna bygga 2st våningslägenheter i bottenplan - undervåning plus grävd källare ?) Ytan som ska.


Tacksam för svar, kontaktuppgifter och en grov uppskattning på ungefär vad detta skulle kosta totalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.