onsdag 27 maj 2015

Fästa bärlina i betong

Det finns naturligtvis olika sätt, = bra eller dåliga på detta, Du kanske borde tala om vad för bärlina du talar om, och hur du skall fästa reglarna på denna, Enklast är nog att ställa reglarna på bärlinan, om det inte blir problem med höjden på det hela. Men bärlinan kan du fästa i väggen med franska skruvar, . Fästa bärlina i ojämn betong posts Fästa bärlina i plattan? Images for fästa bärlina i betong More images for fästa bärlina i betong Report images Thank you for the feedback.


Report another image Please report the offensive image.

Den här artikeln ger dig steg för steg instruktioner och förklarande fotografier när du vill borra i betongväggar. Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen. På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor, tavlor, väggklockor etcetera på väggen. Rätt val av infästning för montering av bärlina. Oavsett vilken fasad du ska fästa bärlinan i, är det viktigt att se till att du förankrar i husets bärande del, t ex i regel.


Nedan kan du läsa mer om vad du bör tänka på, beroende på vilken fasad du har. Betongfasad Det mest tacksamma materialet att fästa bärlinan i är betong.

Tänk på att nyare grunder är beklädda med en frigolitsarg som kan se ut som betong. ASSIvA mATERIAL använd dessa plugg när du ska fästa i tegel, sten, betong , murverk m m. Avsedd för infästning i betong , tegel och natursten. Färgmärkt plugg som gör det lätt att hitta rätt dimension.


Den släta ytan och dubbelexpan- sionen gör att pluggen har en hög draghållfasthet. Essve betongskruv är en specialhärdad skruv som dras direkt i ett borrat hål, utan plugg. Dec Är du minsta osäker så fäst bärlinan i husets stomme istället!


Men vid lättklinker eller lättbetong så borrar du . Montering av bärlina på. Det var efter ett flertal förfrågningar, från både norska och svenska kunder, som ESSVES produktspecialister bestämde sig för att ta fram en betongskruv som skulle råda bot på problemet. Infästningsguiden är framtagen för att vara en enkel vägledning och ett stöd vid val av infästningar till olika typer av byggnadsmaterial.


Tänkvärt är dock att vissa material som t. Därför kan man undantagsvis behöva prova sig fram . Skruv för montage av reglar upp till mm mot vägg av lättbetong eller lättklinkerblock (typ Lecablock). Skruvens längd och gängning är anpassad för ett bra grepp i det porösa materialet.

Varje skruvs utdragskraft blir minst 1kg. Grundprincipen för altanbygget är att man på betongplintarna sätter stolpar eller lägger bärlinor, i vilka man sedan skruvar golvtrallen. Utmed husgrunden fäster man en bärlina.


Anpassa infästningen efter väggtyp. Spika, skruva eller använd balkskor för att fästa reglarna vid bärlinorna. Svar: Vi har ett par olika plugg som är gjorda för lättbetong. Vad ska jag använda för att fästa min bärlina ? Vet du däremot att det är till exempel betong i väggen så får du betydligt bättre utdragsvärde om du använder en plugg som är gjord speciellt för betong , exempelvis SX-pluggen. Jag ska slå i det sista i den nybyggda lilla studion.


Det jag ska göra är att fästa några reglar, som är 45mm tjocka, på en betongvägg. Har blivit tipsad att använda spikplugg. Då ska jag ju borra först och sedan fästa pluggen. Men jag har fått lite motstridiga tips.


Ska jag borra upp regeln och väggen . May Träregel mot betong eller lättbetong ? När du skall fästa upp någonting på. Med spikpluggen fäster du smidigt reglar , socklar skåp och köksinredningar. Eller C6- skjutspik med verktyg. Hur går man tillväga för att göra det när det är . Vid infästning med skruv i betong används ofta plugg, expander eller kemisk infästning (ankarmassa). Lättare infästningar kan göras med plastplugg.


Du kan även ladda hem vår app, som lär dig allt om skruvar och hjälper dig att välja rätt skruv för rätt tillfälle. Appen ger dig även användbara råd och byggbeskrivningar på trallgolv. Aug När jag ska bygga trädäck runt poolen så funderar jag på att fästa en bärlina på utsidan av poolväggen, som är en styropor-stomme med betong i. Tänker mig att nästa avlastningspunkt, närmast denna bärlina , på hamnar ca meter bort för att inte belasta poolväggen så mycket. Skulle bespara en hel del .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.