torsdag 21 maj 2015

Stormaktstiden sammanfattning

Stormaktstiden en sammanfattning. Gustav Vasa och hans söner placerade. Han blev kung redan års ålder och fick då hjälp av adelsmannen. Er uppgift är sedan att välja ut en person eller händelse att ta reda på mer om tillsammans med några klasskamrater. Läsuppgift till torsdagI Okategoriserade.


Vecka 17I Okategoriserade.

Lektionstyp: Instuderingsfrågor . Notera att källor saknas. Start studying Sammanfattning stormaktstiden. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Please to add your comment. See more popular or the latest prezis.


Prezi needs Flash Player 11. Upplagd av Jeanette Ovesson kl. Skicka med e-postBlogThis!

Vad som uppfattas som kvinnligt respektive manligt är kopplat till ett specifikt samhälle, en särskild tid och en speciell samhällsklass. Detta formuleras i forskningen ofta med uttrycket ”genus är en konstruktion”. När samhället förändras, förändras också förståelsen av det manliga och det kvinnliga. Därefter följer en diskussion av vad legitimitet är och hur den skapas. Efter själva undersökningen följer en kort sammanfattning av resultaten som leder fram till ett förslag till hur vi ska förstå kopplingen mellan internationella överenskommelser, militära ambitioner och interna konflikter under stormaktstiden.


Det svenska postväsendets organisation under stormaktstiden Magnus Linnarsson. Där det behövs återfinns Williamsons . INLÄMNINGSUPPGIFT LÄMNAS SENAST tisdagen den maj. Ge en sammanfattning och. Kungen blev kyrkans överhuvud och fick kontroll över kyrkans pengar och skatter. Sveriges historia på minuter.


Undersökningen genomfördes med hjälp av en kvalitativ textanalys och en kvantitativ innehållsanalys för att få fram hur stormaktstiden framställdes i läroböcker. Du har grundläggande kunskaper om hur människor levde under stormaktstiden. Du har mycket god förståelse för hur människor levde under stormaktstiden. Eleven ska kunna skriva en sammanfattning om följande: - Skånelanden blir svenska - Karl XI- envåldshärskaren . Evas sammanfattning var att den vanliga kvinnan på den tiden var allmogekvinnan och hustrun. Den ovanliga kvinnan var den så kallade häxan, kvinnan som förklädde sig till man för att bli soldat och kvinnan som fick ta över gården och bli husbonde när hennes man dog i kriget.


Postgång på växlande villkor : det svenska postväsendets organisation under stormaktstiden. Under det följande århundradet byggdes postnätet ut över riket och alla större .

Det motsvarar de förklaringar som brukar lyftas fram. Sist i kapitlet kommer en sammanfattning av viktiga händelser. På temasidorna jämförs dåtid och nuti exempelvis Från djurhudar till jeans, Från röksignaler till sms. I arbetsböckerna får eleverna befästa sina kunskaper genom att bearbeta ord och begrepp.


De får en fördjupad förståelse genom t. Ett mycket rikt bildmaterial kompletterar texten, 3illustrationer varav 2i färg. Boken är Inga von Corswant-Naumburgs doktorsavhandling i konstvetenskap. Tysk sammanfattning på sidor. Nilsson, ”Inledande sammanfattning ”, i De stora krigens tid.


Harald Gustafsson, Makt och människor. Europeisk statsbildning från medeltiden . Det är bra att vi gör upp med vårt förflutna och kastar bort direkta lögner som stormaktstiden och kallar den för var det faktiskt var. Som en sammanfattning av vår krigstida hållning kan man använda två citat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.