onsdag 27 maj 2015

Fräsa spår i betonggolv

Ska renovera badrummet inom kort och kollar på olika lösningar när det gäller GV. Förutsättningarna som finns är: betongbjälklag och vattenburen värme. Så hur göra för att minska bygghöjden?


Pratade med en kille som hyr ut betongmaskiner och han tyckte att det bara var att fräsa upp två spår i . Fräsa ner golvvärme i betongplatta.

Vad för verktyg för att fräsa i betong? Busbilsbyggare Mitt Opel Ascona a projekt . Betongfräs i bostadsrätt? Används exempelvis omdragning av elrör eller golvvärme.


Snabb fräsning av spår och fogar i betong med två diamantklingor samtidigt. Laserlinjen ger dig bättre precision och för dig som vill slippa betongdamm finns mm dammsugaranslutning. Det är mest genomgångsrum så det är inte någon risk för väta.


Hur pass arbets o kostnadskrävande kan det vara isf?

Vore jättetacksam för tips o råd! Skivans diameter är 150mm. Vi ska lägga golvvärme i köket, där vi har betongbjälklag med inredd källare under. Eftersom vi vill undvika att höja golvet tänkte vi bila upp spår för golvvärmeslangarna i det befintliga golvet.


OBS, hyra av spårmaskin, dammsugare samt dammsugarpåsar tillkommer, pris fås av elektrikern. Arbetet utförs av behörig elinstallatör. Fasta installationer är elektrikerns och rörmokarens område.


Men du kan i stället klara en hel del av förarbetet, t. Det är enkelt och får priset på hantverkarens räkning att bli lite lägre. Möjliga orsaker till problemet. Tro mig på denna punkt, samla pengar och hyr en riktig maskin. Fräs spåren lite djupare än vad slangen behöver och även lite bredare. Detta dels för att du inte behöver bila ut allting i bottnen på rännan utan det kan få ligga nån liten sten ivägen och slangen hamnar ändå under golvytan men också för att . Spårfräs med hög precision av fogar i betong.


Med Makitas spårfräs görs exakt och smidig. Jag har då sett en maskin som ser ut som en vinkelslip med parallella blad på som man ska köra med och sen bila bort det i mitten.

Jag har över års erfaranhet av vägunderhåll och fräsning. Västfräs utför fräsning av asfalt, spår eller betong. Jag hjälper även till med gatusopning och maskintransporter. Som all betong bör man också efter slipning ytbehandla för att dammbinda och göra ytan mer smutstålig och lättstädad.


Man kan behöva tänka på halkrisken och inte slipa allt för slät yta, alternativt kan man fräsa spår. Det kan vara idé att prova på en bit först och se så det blir som du tänkt dig. Fräsning , eller spårsågning, används till exempel för att göra spår till värmegolv, elinstallationer eller andra installationer som skall ligga under golv, i väggar eller tak så som el och VVS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.