tisdag 26 maj 2015

Regler manskapsbod

I arbetsmiljölagen finns de allmänna krav som gäller för miljön på jobbet. En annan viktig lag – arbetstidslagen – beskriver hur mycket du får jobba per dygn och i vilken utsträckning du har rätt till raster och pauser. Det talas mycket om bodar på hjul. Man kommer runt bygglovsfrågan.


Andra köper manskapsbod på upp till 9xmeter. Den ni ser på bilden, har någon erfarenhet av den?

Regler för meter långt släp, tinyhouse? Beträffande bredd så är m tillåtet i Sverige, men i andra länder gäller andra regler. I Norge får t ex ett fordon vara högst m brett och. Det är tydligen till för manskapsbod. Så jag antar att det är ett efterfordon och inte släpvagn?


Chassi för tiny house på hjul? Bygglov för manskapsbod? Tanken är att grabben ska få ha den som en liten lya, (bostadsbrist javisst) den är.


Dra skylift, vissa båtvagnar och andra efterfordon.

För ett efterfordon gäller inte samma regler som för en släpvagn trots att de kan vara relativt lika. Detta är ett efterfordon. Ett efterfordon är ett fordon som är kopp- lat till en bil, en traktor, ett motorredskap eller terrängmotorfordon och som inte är. Om skilda världar där vissa har stora, fina bodar som uppfyller alla regler , medan andra har ett personalutrymme i huset de bygger om, utan duschmöjligheter.


Många sitter också i kyffen eller saknar personalutrymmen . Hur bra isolerade är manskapsbodar rent generellt sett? Hur ser möjligheterna ut för att köpa en manskapsbod , ställa på en tomt och koppla in avlopp osv? Och sedan kanske bygga ihop det med någon annan stuga eller så, men jag tyckte det verkade vara en bra . Boverket kan ge dig allmän information om de regler som gäller för bygglov, men vi kan inte säga något om ditt specifika fall. Hjälpte informationen dig?


Ett underrede till en manskapsbod är jättebra och stabilt med rejäla hjul men du kan antagligen inte dra det med bil och husets golv kommer ligga högt över marken, vilket pga att maxhöjden är 5m, begränsar hur mycket luftvolym du får inne i det färdiga huset. Hur stor vagn får man bygga enligt gällande regler ? Det stod flera containers och en manskapsbod på området utöver det stod också dumpers och grävmaskiner parkerade. En skylt visade att området bevakades av Securitas. Det finns regler för att sprängmedel skall förvaras i särskilda säkerhetsskåp. De skåpen hade en konstruktion som liknade kassaskåp.


Varselskyltar ska finnas. Hantering av brandfarliga vätskor regleras i ett flertal föreskrifter. Landstingsservice säkerhetssamordnare eller räddningstjänsterna för information om vad som gäller i aktuellt projekt.

Det kan tyckas märkligt att skriva om bygglov när vi fokuserar på husbilar och husvagnar men faktum är det behövs om du ställer upp, exempelvis. Skilda regler ifråga om fastighetsbegreppet vid inkomsttaxeringen och i mervärdeskattelagen. Det bör observeras att andra regler ifråga om fastighetsbegreppet gäller för beskattningen av näringsverksamhet vid inkomsttaxeringen än vad som gäller enligt JB och vid fastighetstaxeringen. Det inventariebegrepp som gäller . Bodbörsen köper, säljer och hyr ut bodar och kontorsmoduler som arbetsbodar, baracker, manskapsbodar, personalbodar, kontorsbodar, container och hjulbodar. Behöver man söka bygglov för friggebodar på hjul?


Alternativ för husvagn kanske kan vara villavagn eller någon typ av manskapsbod. De har ordentliga badrum. Annar får man helt enkelt njuta av campingens duschar och att man slipper rensa golvbrunnar och dylikt :) Väljer du husvagn hade jag nog valt bort duschen för att få mer utrymme att leva på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.