fredag 29 maj 2015

Synonymer till bra

Finn synonymer til bra og andre relaterte ord. Gratis norsk synonymordbok på nett. Hittade 2synonymer i grupper. Synonymer och motsatsord till bra.


Se fler synonymer , motsatsord och betydelser till bra.

Se exempel på hur bra används. Mer information om ordet bra jobbat. Ordet har visats fler än 2gånger på denna sida. Jag sitter och skriver uppsats och den är klar nu förutom i ett avseende, jag känner att jag behöver en synonym till uttrycket bra eller dåligt alternativt bra eller dålig. Sveriges största synonymsajt har blivit dubbelt så stor.


Ett bra exempel är ordet nerd. Till exempel kan en text uppfattas som tjatig om skribenten upprepade gånger skriver att någonting är ” bra ”. Då blir texten spänstigare och mer .

Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. This page has never been proofread. Denna sida har aldrig korrekturlästs. Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien. Böjningar: bra , bättre, bäst.


Dictionary and Word of the Day. För att säkerställa bättre sökträffar i. Här ska eleven öva på motsatsord och synonymer (ord som betyder i princip samma sak). Slangord för vackert, ett utrop för något som är bra. Haru hört att bajen vann på zinken igår? Har du hört att Hammarby vann på Zinkensdamms IP igår?


Någonting som är trasigt, konstigt, felaktigt, ur funktion. Det är det exemplaret som förlett mig att tro att ”prima” är en god synonym till ”bra ”. Just ”bra” och ”dåligt” hör nämligen av någon anledning till de ord en recensent gärna slår upp. Vid följande besök i staden – den som ligger två mil bort – uppsökte jag alltså ortens antikvariat och frågade efter Ord för ord.


Problemet är uppenbarligen att både dock och emellertid uppfattas som skriftspråkliga och ålderdomliga av många skribenter – i tal är de ju relativt sällsynta. Många tar då till i alla fall som ett slags nödutväg, fast uttrycket kanske inte passar så bra.

I synnerhet i skrift kan det vara mindre lämpligt. Jag tror inte vi skall vara så . Här presenteras olika namn och begrepp som finns och har funnits för diagnoser inom autismspektrumet. En del av av begreppen är i dag föråldrade eller felaktiga. Men det kan ändå vara bra att ha alla listade, bland annat vid läsning av äldre litteratur.


Här kan du få fram och lista alternativa sökord och fraser samt få statistik på hur frekvent de används. Ska skriva Högskoleprovet om en månad. Och undrar ifall det finns något bra program där man kan träna lite ordförståelse? Trots att det finns tecken på att orden ”bajersk” och ”bajer”, som är en dansk översättning av beteckningen ”Bayerisches”, är på väg att bli en synonym till ordet ”öl” och alltså ett artnamn, har det i det konkreta fallet inte kunnat visas att beteckningen ”bayerisches” – eller dess översättningar på andra språk och i andra .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.