tisdag 26 maj 2015

Tidslinje historia sverige

Forntid är en tid för mycket länge sedan. Den kallas också förhistorisk tid. Denna tid kallas istiden.


Människorna levde på att jaga, fiska och samla växter som gick att . Vikingatiden Vikingarna var de nordbor som under den här tiden gav sig ut på långa sjöfärder för att plundra, driva handel och kolonisera nya områden.

Genom utställningen löper en tidslinje där varje århundrade presenteras. Kungar, drottningar och andra personer med makt, inflytande och nya tankar möter besökaren. Tjugofemårskriget mot Ryssland slutar med fred i Teusina. Abraham Angermannus reser runt för att spåra omoral bland folket. Kung Sigismund anländer till Kalmar med en flotta och.


Historiska epoker och den europeiska epokindelningen. På Skolplus trevliga webbsida hittar du en lättöverskådlig interaktiv tidslinje som visar konst från renässansen fram till idag. I helgen samlas Miljöpartiet till kongress i Linköping, i en tid då opinionsläget är allvarligt för partiet.

Se partiets dalar och toppar sedan . Den här teknikhistoriska tidslinjen listar årtal för några viktiga händelseri människans historia och annat som kan vara kul att veta om teknikhistorien. Läs om de viktigaste händelserna i Allmännyttans historia under nästan 2år. Den bildas till minne av datumet. Texten är anpassad för nioåringar. Texterna börjar med att ta upp jordens . Här nedan finns tre bilder.


Bilderna har tre olika beskrivningar. Påverkar de olika bildtexterna hur du upplever bilden? Sveriges tidslinje , från Istid till Nutid. Motorföraren kör runt med Nordens första drive-in-bio.


Vilken känsla bilden ger dig? Promillegränsen vid bilkörning sänks från promille till 5. Lektionsupplägg Grundskolan – lägre årskurser: Arbeta vidare. En egen tidslinje i klassrummet.


Dela in eleverna i grupper som får illustrera en tidsperiod med teckningar. Fäst en remsa med de olika epokernas namn och .

Fram tills dess hade de varit samlare och jägare och levt som nomader. Jordbruket och boskapskötseln förde med sig en mer bofast . Den första delen börjar med istiden. Eleverna får ta del av hur Norden befolkas, samt de utmärkande dragen för.


En tidslinje inleder varje kapitel, som i kronologisk ordning visar gestalter. Tidslinje över EU:s historia kan göras i förmån av att få en klar överblick. Ni kanske rentav råkar sitta på en utskrift av den första zonfilen eller något annat spännande dokument från förr som ni vill dela med er av? Alla förslag mottages tacksamt!


Kommentera här eller mejla era tips till mig . Vilka höjdpunkter finns det i vår historia ? Ta del av de viktigaste ögonblicken under åren som gått. Här är bussbranschens historia ! OK ekonomisk förening har en historia av entreprenörskap och samhällsbyggande. Några få, stora internationella aktörer hade marknaden i sin hand.


Droskägarna bildade en inköpsförening, den första i sitt slag i . Här hittar du samtliga historieartiklar sorterade i kronologisk ordning på en tidslinje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.