fredag 26 augusti 2016

Anställa personal från utlandet

Lägg vikt vid frågor som rör arbetskultur, sociala samspel och rutiner, det kan underlätta introduktionen. Engagera gärna din övriga personal i introduktionen av den anställda, kanske kan de ansvara för olika delar av introduktionen? Anställa i utländskt företag.


Som alternativ till att sända ut en anställd för arbete i ett annat land kan det bli aktuellt att erbjuda en anställning vid ditt företags utländska dotterbolag, ditt utländska joint venture-bolag eller kanske hos en samarbetspartner i utlandet. Eftersom dessa bolag är utländska påverkar .

Vi har för närvarande tekniska problem med vår betaltjänst som gör att inte alla får sina kvitton. Vi beklagar eventuella besvär som detta kan orsaka. En asylsökande kan vara undantaget kravet på arbetstillstånd och ha rätt att arbeta under väntetiden. Om personen har rätt att arbeta finns texten AT-UND på LMA-kortet. Läs mer om att anställa någon som söker asyl.


Här får du information om att anställa personal som bor utomlands, anställning av tredjelandsmedborgare samt sända ut personal för arbete utomlands. Några av mina anställda bor utomlands.

Information om att anställa personer från länder utanför EU. Hur ska jag göra med skatten och avgifterna för dem? Idag är det vanligt att medarbetare och chefer i svenska företag kommer från andra länder. I de fall det rör sig om personal som kommer från länder utanför EU krävs tillstånd. På seminariet reder vi ut begreppen om hur detta går till, vad man skall tänka på som företag eller organisation.


En EU-medborgare får börja arbeta direkt och behöver inte arbetstillstånd eller registrera en uppehållsrätt hos Migrationsverket. Hur betalar man skatt för personer som inte har personnummer eller är folkbokförda i. För att betala skatt för . Fördelen är att man slipper anställa , hyra eller betala för icke levererat resultat. Hur bra lyckas du med ditt bemanningsföretag beror en hel del på hur duktig du är att sälja in din personal till kunderna och sen även hur duktig du är att få tag på rätt personal i utlandet. Har du kontakter där sedan tidigare blir det mycket lättare.


En förutsättning är att det är omöjligt att fylla arbetskraftsbehovet genom att rekrytera inom Sverige, genom att använda de arbetsmarknadspolitiska medlen eller genom att utnyttja möjligheterna att anställa medborgare från övriga EES- länder. Den som vill arbeta i Sverige måste ha ett arbetstillstånd. Nu behöver jag dock anställa.


Problemet är att jag kommer att anställa en norsk person.

Scenariot är alltså följande. En norrman som jag vill anställa i det svenska bolaget, men som kommer att utföra arbetet i ett tredje lan i detta fallet Spanien. Frågan om samordning är endast aktuell vid förmånsbestämda pensionsordningar. Trenden går mot premiebestämda ordningar.


Då är det inte annorlunda att anställa personal från utlandet än från det egna landet. Sex partier i riksdagen – alla utom vänstern – har länge varit överens om att Sverige behöver mer arbetskraft från utlandet. Oenigheten har gällt vem som ska bestämma vem som ska få komma hit – företaget som ska anställa eller Arbetsförmedlingen? Nu har regeringen gjort upp med miljöpartiet. Som arbetsgivare kan du anställa personal från andra EU-länder.


Du måste behandla jobbsökande från andra EU-länder på samma sätt som sökande från ditt eget land. Du får inte använda diskriminerande kriterier - t. Om du som svensk arbetsgivare vill rekrytera arbetskraft från Norge kan du göra det via det så kallade Eures-nätverket, ett samarbete mellan arbetsmarknadsorganisationer i Europa, bland annat NAV i Norge och Arbetsförmedlingen i Sverige. Föreskrifter och instruktioner vid anställning av personal. Hur bär man sig åt för att anställa ny personal vid LTH? Vad är anställningsprofilen för lärare?


Hur går det till att anställa personal från utlandet ? Allt det och lite till får du reda på här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.