onsdag 31 augusti 2016

Levande skogar

Skogens och skogsmarkens värde för biologisk produktion ska skyddas samtidigt som den biologiska mångfalden bevaras samt kulturmiljövärden och sociala värden värnas. Sveriges yta är täckt av skog. Den största delen består av . Väsentliga insatser för att.


Skogsmarkens fysikaliska, kemiska, hydrologiska och biologiska egenskaper och processer är bibehållna.

Ekosystemtjänster Skogens ekosystemtjänster är vidmakthållna. I den årliga uppföljningen . Det finns även preciseringar som förtydligar målet, som används i den årliga uppföljningen av målet. Här redovisar Skogsindustrierna status för de fem indikatorer som vi bedömer är relevanta för skogsbruket. Levande Skogar är producerad av Skogsindustrierna och sammanfattar det arbete inom områdena biologisk mångfald och upplevelsevärden som bedrivs av det svenska skogsbruket. Levande skogar är det mest centrala miljökvalitetsmålet för skogsnäringen.


Rapporten belyser också viktiga samhällsfrågor och visar på skogens möjligheter att leverera hållbara och återvinningsbara alternativ till . Jakt, friluftsliv, jobb, motion, avkoppling… Skogen betyder mycket för de flesta av oss.

Den har stor betydelse för landets ekonomi samtidigt som skogen är en del av det svenska kulturarvet. Natur- och kulturmiljövärden i skogen är bevarade och förutsättningarna för fortsatt bevarande och utveckling av värdena finns. Skogens värden för friluftslivet är värnade och bibehållna. Miljökvalitetsmålet med preciseringar har samma lydelse som motsvarande nationella miljökvalitetsmål.


Nationella miljökvalitetsmålet. Det tolfte svenska miljökvalitetsmålet i SMB:s serie är Levande Skogar. Dagens avsnitt skrivs av vår gästbloggare Kristina Bäck från föreningen Skydda Skogen.


Att regeringen nu vill tillsätta en parlamentarisk beredning, som ska föreslå nya etappmål för miljömålet ” levande skogar ” är också klokt. Naturvårdsarbetet gagnas i långa loppet av mål med bred politisk förankring. Naturskyddsföreningens kritik av att alliansen saknar ett långsiktigt mål med skogspolitiken . Skogen har stora ekonomiska och miljömässiga värden. Många faktorer påverkar skogen, bland annat skogsbrukets metoder och hanteringen av värdefulla natur- och kulturvärden. Skogen påverkas också av klimatförändringar och luftföroreningar som kan försura marken eller fungera som gödselmedel.


Göteborgs Stad om ett lokalt mål för levande skogar. Skogens sociala värden, kulturmiljövärden och biologiska mångfald ska värnas och utvecklas samtidigt som den bio- logiska produktionen upprätthålls. Miljöarbetet i skogen utvecklas i rätt riktning.


Invigningen genomfördes under förmiddagen i strålande sol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.