tisdag 30 augusti 2016

Stihl motorsåg startar inte

Se först till att omgivningen har säkrats och kontrollerats. Sedan kan du börja arbeta med sågen. Följ säkerhetsanvisningarna (även dem som finns i din bruksanvisning) när du utför vart och ett av följande steg: Steg av 15: Innan du startar motorsågen skall du slå till kedjebromsen.


Tryck kedjebromsen framåt (se bild). Ibland kan det räcka att byta gammal bensin för att sågen skall starta. Försök hindra att vatten, snö och smuts kommer i tanken.

Vatten i bensinen kan ge problem i kyla. Förgasarsprit är inte bra då den förstör membran och annat gummi). Kolven slår runt fint då man drar och både förgasare och luftfiltret ser ut som nytt. Vad kan det då vara som gör att den inte startar ? Motorsåg Stiga startar ej.


Startar inte när den är varm! Stihl FS 2problem Löst! Hade liknande problem med en stihl 0, kolven hade fel på kolvringen som brustit och rispat kolven så att kompressionen inte räckte till att få igång.


Att starta en motorsåg med choke, markstart.

Guide och instruktion från STIHL. Glöm inte att kastskyddet ska vara tillslaget när man startar en motorsåg. Lättstartad vid kall, även vid varm de flesta gånger. Men rätt som det är flyger fan i den och den absolut vägrar starta när den är varm.


Kan ibland uppstå en slags gasbubbla som skapar tryck i förgasaren, ofta om den får kallna bara någon minut. Gnista finns, har provat m startgas, men den tänder inte. Tog den till en reparatör som drog i snöret och sa att den helt saknade kompression.


Inte min melodi med slit o släng. Kan man byta kolvringar eller nåt för att få . Slutligen hade en chans förra helgen för att titta närmare på min motorsåg problem. Jag fiskade ut bränslefiltret och det ser ren och jag kan suga gas genom den. Bränsleledningen ser OK.


Jag tog bort carb och rengöras och blåste ut – allt utseende ren . En bar inches (cm), har korta platser, anti-vibrationssystemet och en beprövad kapacitet på 14. Men även kvalitetsprodukter ibland sönder, och när de gör det, ibland. Fråga: Min Jobu (Norsk motorsåg ) vill inte starta.


Den har gnista men bränslet vill inte komma fram. Gjort rent membranen, gjort rent förgasaren, rengjort flottören eller vad den heter i tanken, byt bensinslang och sett till att det är hål i .

Lägg maskinen ned på en plan, torr yta. Ta ut tändstiftet (se till att tändstiftshålet är riktat bort från dig då bränsle kan spruta ut). Du vill starta din motorsåg ? Vi visar dig hur det går till - steg för steg och med många detaljerade bilder. Dessutom kan du ladda ner all information i pdf-format, skriva ut dokumentationen och alltid ha den till hands. Du får en detaljerad beskrivning med bilder hur du startar din STIHL motorsåg.


Dör oavsett om den går på tomgång eller fullgas och startar igen efter tio minuter. Kjører kun med stihl sager har ikke hat noe problemer. Om tändstiftet inte fungerar i en motorsåg. För maximal prestanda och förväntad livslängd på motorn vi rekommenderar även att använda STIHL Ultra 2-taktsmotorolja med inbyggd stabilisator.


Min motorsåg startar och inaktiv men kommer inte att köra eller bås när jag går till full gas. MSA 1C-BQ och MSA 1C-BQ är två kraftfulla motorsågar som bygger på års kunskap och erfarenhet. LÄTT ATT STARTA , SVÅR ATT SLÄPPA. Men skulle du mot förmodan inte vara nöjd med ditt köp kan du lämna tillbaka maskinen inom en vecka och få pengarna tillbaka.


Tänkte berätta lite mina motorsågar genom åren. Det är svårt att klara sig utan en bra såg om du själv vill fälla träd och kapa upp stammarna till ved. Vi har testat sju bensindrivna motorsågar.


Säkerheten är på topp, de är lätta att arbeta me och de har kraft nog att fälla stora träd. En såg håller dock inte måttet. Dekompressionsventilen släpper ut en del av den komprimerade luften i förbränningskammaren, vilket gör att det krävs betydligt mindre kraft för att starta motorn. Husqvarnan startar inte.


På nästan alla STIHL motorsågar (MS 1undantag) spänns kedjan på sidan av sågen på säkert avstånd från de vassa skärtänderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.