tisdag 23 augusti 2016

Hur klädde man sig på 80talet

Hade du koll på de senaste trenderna redan på - talet ? Då kommer du garanterat att känna igen dig i de här bilderna på mode, frisyrer och smink från - talet ! Perfekt inspiration för. Men även Sade var en stilikon på - talet. Ska du på -talsfest men vet inte hur du ska klä dig?


Läs vidare och få lite inspiration om -talskläder.

En tröja med vid hals (båtringning). Har du ingen så kan du klippa upp halsen på en gammal t-shirt eller sweatshirt. Tights i neonfärg – ju galnare färger, desto bättre. Så därför har jag nu satt ihop en guide till hur du klär dig - tal.


Här kommer jag samla information om 80-tals modet. Rullskridskomodet kom i slutet av 70-talet och blomstrade på - talet. Accessoarer som pannband och vadderade axlar började synas redan i slutet på 70-talet men fick . Tacka gud för det i så fall.


Det här med rimliga kläder hade uppenbarligen inte kommit till världen då.

Vi har blivit bjudna kalas, där det är 80-tals tema. Nu behöver vi hjälp, hur klädde man sig på 80-talet ,. Tips mottagets på -tals kläder. Ingenting, eller kanske gympa med Susanne ”kniip” eller att hemtelefonen gärna var i form av en hamburgare? Man har börjat göra fler covers och remixer på 80-talslåtar än förut, och faktiskt så har Depeche Mode kommit tillbaka med ny och fräsch musik. På film kan man också få syn på - talet.


I september hade Ulf Malmros film Tjenare Kungen premiär. Antagligen beror mycket av denna så kallade 80- tals . Om tyget du rockade var pleather, velvet eller elektriska-stil någonting, 80s kläder är minnesvärda för pulsen, färg och – framför allt – attityd. Retro modet alltid göra en comeback vid någon tidpunkt, men delar av 80s kläder har arbetat väg till ett ton mode val idag och många häftklamrar från - talet tycks hemlighet fueling . Det är dessutom ganska enkelt att ordna, man sätter lätt stämningen med gäster tidsenligt klädda , musik och mat. Man sminkade sig också i pastell och neon.


På - talet tyckte vi att det var en utmärkt idé att blanda frukt i maten, banan och ananas . Vad åt vi på - talet ? Och så sambon, vad ska han som man ha på sig. Inbjudan: Inbjudan till festen skickar du i vanligt brev med frimärke på, för det gjorde man på - talet. Då som nu är det jätteroligt att få en inbjudan i brevlådan.


Ska på lite festligheter idag och på festen är temat - talet.

Behöver lite förslag hur man ska klä sig som kille. Tals Kläder – Prisvärt och Välsorterat utbud – Goda Köpevillkor. Under både 70- och - talet var det vanligt med utsvängda jeans, men troligen mer så under 70-talet.


Jämför vi med ännu längre tillbaka i tiden, finns det stora skillnader i hur man klädde sig. Det var inte många decennier tidigare som . Jag ska på åttiotalsfest i mars när min pappa fyller femtio och har ingen aning om vad man ska ha på sig ! Hur klädde man sig och hur såg håret ut? Annars är ju axelvaddar jäkligt - tal. Men nätet är bra också, vi lärde ju känna varandra så, skrattar Elias och berättar hur han och Pernilla hade registrerat snarlika domännamn och bestämde sig för att ses och ”prata om saken”.


Ur det växte vänskapen fram och i dag arbetar de tillsammans. Med att göra det som -talister allra helst vill göra . Oljekriserna som ägde rum under 70-talet ledde också till att man på grund av energisparande i hemmet hellre klädde sig i bekvämare och varmare kläder än. Redan under - talet började kända designers som Ralph Lauren, Calvin Klein och Donna Karan att ta fram det senaste modet och de fortsatte . Humörsringarna som aldrig ville visa rätt färg. Buffaloskor var det coolaste man kunde ha på sig.


Yin och yang -halsbanden. Jeansoverallen som gärna fick vara i så ljus denim som möjligt. Hockeybilder, Date-parfym och Buffalo-skor.


Men så småningom stoppades Gretzky längst in i gardroben och veckopengen lades istället på Pogs. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här: Klicka på bilden för att komma .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.