torsdag 25 augusti 2016

Södermanland resmål

Insjöar, blåbärsskogar, vackra lantbrukslandskap, slott och herresäten – det är lätt att älska södermännens land. Södermanland i våra hjärtan. Här är smultronställen i Sörmland. Landskapets rika historia och närhet till Stockholm gör att kartan är fylld av ståtliga slott och vackra herresäten. Vilken blir din skatt att upptäcka?


Söker du efter de bästa platserna för chokla surfning eller konst?

Se vilka resmål som får flest rekommendationer. Från att ha haft Stockholm och angränsande län som fokus riktar vi nu blickarna mot resten av Sverige för bästa resmål och rundturer. Tripparna är enskilda resmål eller rundturer och promenader som startar nära. En rikt varierande utflykt till tre fantastiska resmål längs en mycket trevlig vägsträcka. Semestertips, turistmål, roliga aktivieter, nöjesparker och vattenland.


Nynäs slott, övernattning vid Stendörren samt stadspromenad i Nyköping. Det är inte för intet som Sörmland kallas för herrgårdslandskapet. Snörräta alléer, betade ekhagar, engelska parker, antikviteter och guldramar finns det gott om här , av historiska skäl.


Men Sörmland är också en förvånansvärt orörd skärgård och ett landskap rikt på folkhems- och industrihistoria.

ZOOVER – din oberoende reseportal! Vingåkers factory outlet . Var: Taxinge-Näsby, sex mil sydväst om Stockholm, skyltat från Emot Taxinge. Under sommaren dagligen kl 12–18. Vad: Slottskafé med 50–sorters kakor och tårtor. Här finns också en restaurang, slottsbod och konferenslokaler.


Boka kvalitetssäkrade stugor direkt online hos Sveriges största stugförmedling. Landskapet gränsar i norr mot Mälaren och i sydost mot Östersjön, så det finns både insjökust och havskust. Konferens- läger och turistanläggning vid Hjälmarens södra strand. Restaurang och konferensdel för 2personer.


Logi i enkel-, dubbel-, flerbäddsrum och stugor. Hjälmargården har stora gräsytor för lek och idrott. Med MrJet går beslutsprocessen lite snabbare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.