tisdag 30 augusti 2016

Plantera skog sommarjobb

Samtliga jobb innebär självständigt arbete. Tänk dig ett sommarjobb som känns lika bra i hjärtat som i plånboken. Plantering för ungdomar annonseras under mars månad).


Sista ansökningsdag februari. Nu börjar det bli dags att planera för sommaren. Vi på Sveaskog behöver anställa sommarjobbare till.

Vi söker nu ett antal sommarvikarier till vår produktion på division well i Värnamo. Du som söker har fyllt år och är intresserad av att sommarjobba i vår produktion under perioden v. Arbetstiden är tvåskift. I sommar kommer ett 40-tal ungdomar att sommarjobba för Sveaskog med början den juni. Några av dem är nyanlända flyktingar. Ta kontakt med oss om du är student inom en skoglig utbildning och intresserad av sommarjobb , examensarbete elelr praktikplats.


Eller rättare sagt min bror har en fråga om sommarjobb. Eftersom han bara är år så får han inte ett kommunalt jobb.

Och då har han sagt att han kan tänka sig att plantera skog. Problemet är bara hur får man tag på dom som vill ha folk som planterar skog ? Vi anställer inte själva för plantering eller röjningsarbete men kan förmedla visat intresse till våra entreprenörsgrupper. När vi fastställt verksamhetens behov för sommarsäsongen utannonserar vi de sommarjobb.


Där går gruvnäringen på högvarv. För att säkra framtidens behov av arbetskraft satsar Sveaskog sedan tre år på att erbjuda sommarjobb åt skolungdomar. I år jobbar 1ungdomar med att plantera skog på orter över hela Sverige.


Det är ett sätt för oss att få kontakt med ungdomarna, lära känna dem . Men orsaken är inte bara ungdomlig lättja. Vad är rimligt att betala ungdomar som planterar täckrot? Markberett, utmärkta markförhållanden, väg genom hygget. Privat, ej bolag, ingen planteringserfarenhet.


Att sommarjobba är ett utmärkt sätt att lära känna Holmen från insidan – och en bra merit om du vill söka exjobb eller anställning hos oss. Varje sommar tar vi emot över 1studenter, som under ett par månader introduceras till vår fantastiska rå. Visst finns det enkla jobb som de utan arbetslivserfarenhet kan söka.


Exempelvis jordgubbsplockare eller som diskare eller städare, men det börjar bli ont om dem, berättar han. Det är det första jobbet som är tufft, att få in en fot, säger han.

Jobb som exempelvis bärplockare eller att plantera skog kräver . De övriga 5planteringsjobben i länet är förmedlade via privata kontakter. De flesta går till gästarbetare från andra länder. Ett sådant be- stånd är avverkningsmoget vid 80–års ålder. Stora hot mot Australiens skogar. Lönnen förnyar sig lätt under andra trä även i tät skog.


Satsa inte på lönnens stubb-. Just nu jobbar ett 40-tal skolungdomar och nyanlända med att plantera skog runt gränsen mellan Norrbotten och Västerbotten. Grundutbildning finns i gymnasieskolan på Naturbruksprogrammet med inriktning skog.


LRF arrangerade tillsammans med Skogen i Skolan och Region Mälardalen spred kunskap om skog och skogsbruk. Jobben finns på flera orter i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.