fredag 7 oktober 2016

Slu skogsmästare

Vill du uppleva skogen och arbeta med att förvalta och utveckla vår största naturresurs? Då ska du bli skogsmästare. Skogen är en omfattande exportprodukt för Sverige och här finns många arbetstillfällen.


Samtidigt är det viktigt att arbeta för att bevara den biologiska mångfalden och upprätthålla skogens . Sök Skogsmästarprogrammet vid SLU på antagning. Se filmen om utbildningen.

Om du vill få en universitetsutbildning med inriktning på skog, skogsproduktion och naturvård är det enbra idé att söka till Skogsmästarprogrammet före den 18:e april. Utbildningen kombinerar teori och . SLU anordnar skogligt basår i samarbete med Naturbruksgymnasiet Jällagymnasiet utanför Uppsala samt med Stora Segerstads naturbrukscentrum i Reftele, Jönköpings län. Den som blir antagen till och genomgår basåret med godkända resultat har platsgaranti till skogsmästarprogrammet vid SLU. Skogsmästarskolans huvudsakliga verksamhetsområden är utbildning, forskning och uppdragsverksamhet.


Den här sidan är för dig som är student på skogsmästarprogrammet. Här hittar du viktiga dokument och information som rör skogsmästarprogrammet. Forskningsinstitutet hade redan tio år tidigare förts ihop med högskolan.

Skogsmästare och skogstekniker, som hittills haft egna institutioner, fördes . Länk till kurshemsidan Skogens värdekedja. Examen omfattar 1poäng. Som förkunskapskrav gäller gymnasieskolans naturbruksprogram med skoglig inriktning och minst månaders skoglig praktik. SLU utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna och människans förvaltning och hållbara nyttjande av dessa.


Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys i samverkan med det omgivande samhället. SLU är på många sätt ett annorlunda lärosäte. Universitetet finns över hela landet och en stor del av . Saco har samlat information för dig som arbetar som eller vill utbilda dig till skogsmästare.


Vad jobbar man me vad tjänar man och hur ser arbetsmarknaden ut? Stipendier för studenter vid SLU. Här kan du anmäla dig till Skogligt basår för blivande skogsmästare på SLU , Sveriges lantbruksuniversitet. Landskapsingenjörsexamen, Alnarp. Annan gymnasieutbildning månaders relevant arbetslivserfarenhet.


Skogsteknikerexamen, Skinnskatteberg. Lantmästareexamen, Alnarp. Karta och vägbeskrivning Öppet idag Stängt . Det skogliga basåret är en högskoleutbildning på poäng som ger behörighet och platsgaranti till SLU :s skogsmästarprogram i Skinnskatteberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.