torsdag 6 oktober 2016

Ta bort asfalt på källarvägg

Det är ett lager asfalt mot väggen som jag ska ta bort. Jag ska använda isodrän hade jag tänkt. Jag tar tacksamt emot tips på bra sätt att göra detta :confused: 2. Vidare blir det en pumpgrop vid hörnet av huset för dräneringen.


Ni som har dränerat med isodrän utan att ta bort.

Få bort kallasfalt från källarvägg? Nydränerat och ändå vatten på källargolvet. Isodrän tillverkar och marknadsför ISODRÄN-skivan. Först då kan husgrunden torka ordentligt.


Vanligtvis avlägsnas asfalt och tjära manuellt med skrapa och borste, eller slipas bort med vinkelslip. Blästring är ett annat sätt att ta bort ytskiktet. Det blir mer omständligt då det krävs en annan entreprenad för bläs- tringsarbetet.

Klädsel och annan utrustning som behövs om du ska genomföra bortslipningen av asfalten själv. DRÄNERING FRÅN IFEBYGGARE ISOLERING av grund och källare, DRÄNERING KÄLLARVÄGG. Isodrän-skivor bra eller finns det bättre sätt att fuktisolera en källarvägg ? Nackdel: Man TROR att det fungerar, men det förhindrar också att fukt INIFRÅN inte har någon stans att ta vägen, så det är mycket väl inre kondens. Har du grunden tckt med asfalt , ja då måste du ta bort en hel del av asfalten. Röken var dock förfärlig och dessutom blir man snabbt solbränd av all asfalt som fastnar i nyllet.


Det betyder även en väsentlig energibesparing. Innan ny dränering och isolering av en källargrund påbörjas bör alltså gammal tjära eller kallasfalt avlägsnas. Med våra mobila enheter kan vi snabbt och effektivt ta bort den från din grund . När man skall dränera och fuktskydda sin fastighet så finns det, efter själva uppgrävningsmomentet runt fastigheten, ett väldigt viktigt moment att göra innan man monterar Optidrain-systemet och det är att ta bort kall- eller varmasfalten som sitter på källarväggen. Kallasfalten var dåtidens fuktskyd och tanken med det var att . Membranet - måste väggen vara torr?


Samma sak gäller för Platon Svetsmembran och Platon Flytmembran. System Platon är så tätt mot fukten i marken att . Bort med rabatterna närmast husgrunden!

Allt dräneringsmaterial ska ligga i dränerande skikt. Ingen vanlig jord ovanpå. Fukt i källaren behöver inte bero på dålig dränering. Det kan räcka med att riva bort träreglar och eventuell plastfolie i källarväggen.


Lägger du exempelvis vanlig . Sanera källarväggar från limrester och färg - postad i Gör det själv: Är det någon här som använt en väggslip för att avlägsna lim och färgrester från betongväggar och golv? Kan hyra grejer hos ramirent men lite osäker på hur . Anlita gärna en firma med en mindre maskin för detta så minskar skadorna på omgivande mark. Se till att väggen är ren och slät och laga i skador med cementbruk. Plastofol stoppar effektivt fukt i marken att tränga in i din källarvägg. Ta bort eventuellt utskjutande brukstungor.


Luftspalten bidrar till att befintlig fukt torkas ut och leds bort. Innan monteringen av fuktspärren måste du göra följande: Förberedelser. Rengör källarväggen noggrant med en kvast. Knacka bort lös puts och . Försök att ta ner skivorna hela.


Anlitar du ett företag så måste detta vara certifierat för sådana arbeten. Kontrollera med kommunens miljökontor vad som gäller. Exempel på tilläggsisolering av källarvägg utvändigt och invändigt. Alternativt utförs tvärgående källarväggar bärande. I småskalig produktion gjuts grundplatta av armerad betong medan källarväggarna muras med murblock.


Problemet består antingen av fel marklutning mot huset, så att regnvatten rinner till i stället för bort , för hög vattentillförsel från till exempel stuprör, vattning av. Fuktsäkerheten är en kombination av markavvattning, fuktskydd och värmeisolering. Att marken ska luta från huset är självklart. Men man måste ta hand om vattnet, leda bort det och dränera en bit från huset.


Tätskiktet utgjordes av asfalt - strykning eller papp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.