torsdag 30 april 2015

Elektronisk personalliggare restaurang

Branschspecifik information för restaurang. Dessutom godkänt av Datainspektionen och Byggnads. I dag omfattas alla som bedriver verksamhet inom hotell och restaurang , frisör eller tvätteribranschen.


Du som bedriver verksamhet inom restaurang -, frisör- eller tvätteribranschen måste enligt lag föra personalliggare. En personalliggare är en förteckning .

Krav på personalliggare inom restaurang - och frisörbranschen. Alla respondenter är mycket positiva till kravet på personalliggare och genom vår studie kan vi se en. Mindre svart arbetskraft med lagkrav på elektroniska personalliggare. Skatteverket inte fullgörs ska en kontrollavgift tas ut. Sedan årsskiftet är det lag på att elektroniska personalliggare måste föras på svenska byggarbetsplatser för att ha kontroll på vilka som arbetar där och.


Personalliggare inom restaurang - och frisörsbranschen. Datorprogrammet för den elektroniska personalliggaren måste då vara av samma typ som till exempel ett bokföringsprogram. Här hittar du alla leverantörer av personalliggare.

Det går alltså inte att . Försäkring för restaurang. Restauranger är en utmanande verksamhet att planera och många produkter på marknaden saknar flexibiliteten och strukturen för att hantera. Restauranger , nattklubbar, pizzerior, kaféer, centralkök, personalmatsalar, gatukök, cateringföretag och frisörer. Dock inte företag där de enda arbetande är näringsidkaren själv, make eller make och barn under år.


Den kan antingen vara i form av en bok med numrerade sidor eller i elektronisk. SFL föreligger det en skyldighet att föra personalliggare för den som i näringsverksamhet bedriver restaurang -, frisör- eller tvätteriverksamhet. Den går snabbt att sätta upp och är enkel att arbeta med.


Personalen stämplar in med personnummer eller pinkod och allting loggas i FoodFriends Staff Planner som är ett system för att hantera schema. Kraven på personalliggare omfattar enligt lagens huvudregler den som bedriver restaurang -, frisör- eller tvätteriverksamhet. Vidare är den som bedriver byggverksamhet på en byggarbetsplats skyldig att föra en elektronisk personalliggare. Företag som bedriver verksamhet inom restaurang -, frisör- eller . Men efterlevnaden i hans egen region haltar.


Göteborgs restauranger och krogar . Regeringen har aviserat att ytterligare branscher kommer att få . TracTime - Elektronisk personalliggare restaurang. Minska administrationen.

Redan idag är den som bedriver restaurang -, frisör- eller tvätteriverksamhet skyldig att föra en personalliggare. Sedan tidigare ska personalliggare föras inom restaurang -, frisör- och tvätteribranschen. Vanliga branscher som använder sig av en personalliggare är bygg-, restaurang - och frisörbranschen. Nu kan du välja om man måste vara på arbetsplatsen för att . När ska personalliggare upprättas för byggverksamhet? Begreppet är brett för att.


Liggaren ska upprättas i elektroniskt format och innehålla följande uppgifter. Skatteförfarandeförordningen samt SKVFS . Särskilda bestämmelser för restaurang -, frisör- och tvätteriverksamheter. En manuellt förd personalliggare ska vara bunden till sin form och dess sidor ska vara förnumrerade.


I en sådan personalliggare ska alla uppgifter . Reglerna måste uppfattas som mycket effektiva när det gäller att förhindra arbete med svart arbetskraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.