torsdag 30 april 2015

Världens största farm

Försäljningen har väckt stort intresse hos budgivare i hela världen. Tänk dig en sammanlagd jordbruksareal på över miljon hektar eller en farm som är större än hela Israel. Australien har gett tummen upp för landets rikaste kvinna Gina Rinehart att köpa Kidman, som driver den största farmen för boskapsuppfödning i landet.


Det rapporterar Deal Street Asia. I morgon tisdag är sista dagen för bud på bolaget där världens största ranch ingår. Världen största ranch är till salu!

Ivolga, världens största växtodlingsproducent, är nu till salu med miljoner hektar åker i Ryssland och Kazakstan. Snart landar åsnorna äntligen i Sverige. Våra ridåsnor är Mammoth åsnor vilket är världens största åsneras. En jättefarm i norra Texas bjuds ut för drygt miljarder kronor (7miljoner dollar ). Det sägs att endast en timmes solljus på jorden avger tillräckligt mycket energi för att försörja hela mänskligheten under ett års tid. Nu växer antalet solparker världen över, här finns några av världens mest ambitiösa satsningar.


Regeringen i södra Australien har meddelat att de gått med på Teslas anbud om att bygga världens största litiumbatteri-installation i regionen, rapporterar australienska. Batterifarmen kommer använda sig av Teslas batterisystem Powerpack och få sin energi genom vindkraft från Hornsdale Wind Farm.

Landskapet Tavastlands exportpris. Nationellt företagarpris. Med de här meriterna fick Trans Farm Oy i Riihimäki i fjol erkännande för sin verksamhet. Och inte att undra på, eftersom företaget är världens ledande kumminproducent och vidareförädlare med export till fler än länder. Väderstad Seed Hawk presenterade nyligen världens största såmaskin på utställningen Farm Progress Show i Kanada.


Det har nog krävt hårt arbete och mod. Carten för utsäde och gödning rymmer hela kubikmeter, väger ton tom och har en längd på över meter. Vikten fördelas på fyra band för att minimera markpackningen. Gansu Wind Farm , även kallat Jiuquan Wind Power Base, är en samling stora vindkraftsparker under konstruktion i Gansu-provinsen i Kina. De är belägna i ökenområden i närheten av.


Vid färdigställandet kommer Gansu Wind Farm bli en av världens största vindkraftsparker. Den förväntas ge ungefär en miljon kilogram bekämpningsmedels- fria grödor varje år. Farmen är en ombyggd gammal stålfabrik och kommer inte bara ge gånger mer mat jämfört med att odla i jor utan kräver . Den amerikanska delstaten Kalifornien satsar hårt. Om bara fem år ska en tredjedel av elektriciteten som produceras komma från förnybara källor. Framför allt är det solenergi som hamnat i fokus.


I höstas togs världens hittills största solkraftverk i bruk – Topaz Solar Farm. Och i slutet av året kompletteras det .

Här kan du tävla och vinna en resa till Australien, träffa utställare från alla världens hörn, lyssna på inspirerande föreläsning och ta del av massor av erbjudanden. Nya Zeeländska miljardären Alan Gibbs har på sin egendom Gibbs Farm låtit konstnärer skapa surrealistiska skulpturer där det vackra landskapet införlivas. Det är fri entré, men glöm inte att skicka . När du bokar med Travel Beyond får du personlig reseplanering och skräddarsydda resor till Hotell The Farm at Cape Kidnappers, Hawke´s Bay.


Förutom golf, arrangeras även vinturer i Napier distriktet och för fågelskådaren är världens största bestånd av fågelarten havssula en stor attraktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.