onsdag 22 april 2015

Takfotsläkt

Här får du tips och värt att tänka på vid takläggning samt beskrivning och instruktioner hur du ska lägga tak på ditt hus. Om man ej har tillgång till någon panna så lägg ett läktavstånd på 3mm, mätt mellan underkant takfotsläkt till överkant första bärläkt. Dela sträckan med det maximala läktavståndet för respektive taklutning så får du fram antalet pannrader.


Handla smidigt ur vårt stora sortiment och få hemlevererat. När jag nu ser på det färdiga taket verkar nedersta raden med pannor ha en annan vinkel än de ovanför. Det slog mig då att takläggarna inte lagt någon takfotsläkt längst ner och desutom .

Nedre avslutning av försänkt vinkelränna. Benders Palema, varför max 3mm från uk. Handla enkelt och smidigt med hemleverans till hela Sverige. Läktdimensioner enligt tabell. Bärläkt: Läggs vågrätt över taket och används för att bära och fästa pannorna.


Takfotsläkt : Den nedersta bärläkten. Skruva sedan fast det ventilerade fågelbandet i plywooden, som tillsammans ger den höjd som krävs för att den nedre pannan inte lutar neråt, se bild 13. Mät och spika fast den nedersta bärläkten enligt bild 2.

Fortsätt sedan att spika de övriga bärläkterna med det fasta läktavståndet 3mm . Vid brantare tak- lutning minskas detta mått något, så att nockpannan täcker översta pann- raden ordentligt. Allt i ett, ersätter takfotsplåt, fågelband och förhöjd takfotsläkt. Ger utrymme för rännkrok utan fräsarbete eller liknande. Skapar en säker och tät övergång från takbeklädnad till hängränna.


Passar alla typer av takpannor. Mycket tidsbesparande, ca timmar på en normalvilla! Kombiläkt för tegel- och betongpannor på bärande underlag av exempelvis rå- spont och papp.


Kombinera med KLH som takfotsläkt. Stålläkt KLH används som takfotsläkt tillsammans med. Bedömning av sannolikhet. K=Mycket liten (- dgr sjukskrivning). Carismatakpannor på underlagstak där takfoten är uppbyggd med takfotskil för att få luftcirkulation mellan takpannorna och underlagstaket.


Ventilerad takfotsläkt används under. Fyra steg en detaljerad genomgång på hur du lägger tak. I första steg genomgås hur du spikar råspont direkt på takstolarna, i det andra hur du klär in ett tak av råspont i underlagspapp, i det tredje hur du spikar strö- och bärläkt och i den fjärde och sista . This Pin was discovered by mdahlb.

Discover (and save) your own Pins on Pinterest. Jag satte en stor takfotsläkt (x 95) på ströläkten i lod mot sista råspontbrädan. Sedan fräste jag ur ett spår (cc) för varje rännkrok i denna takfotsläkt.


Rännkroken ska vad jag förstår ligga lodrätt tryckt mot råspont och takfotsläkt när den skruvas fast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.