tisdag 28 april 2015

Kortkommandon excel

Arbeta snabbare med kortkommandon i Excel. Här är vår lista över de mest användbara kortkommandona i svensk version av Excel. För användare med rörlighets- eller synnedsättning kan det vara enklare att använda kortkommandon än att använda pekskärmen, och kortkommandona är därmed ett nödvändigt . Lär dig kortkommandon i Excel för effektivare och snabbare arbete i programmet.


Smarta kortkommandon i Excel för både Windows och Mac. Kortkommando , Händelse, Meny.

Det är jobbigt om man ska göra det på tusen ställen och gör allt annat med kortkommandon. Om jag hade gillat att trycka på knappen hade jag väl inte frågat om ett kortkommando ? Excels genvägar skiljer sig åt mellan Pc och Mac. Eftersom tangentborden för Pc och Mac skiljer sig åt så blir även kortkommandon i Excel olika beroende på datorsystem. De nuvarande texterna om kortkommandon behandlar Excel för Pc.


Gällande Mac så hänvisar jag till följande utmärkta sida för kortkommandon i Excel. Excel erbjuder ett antal fördefinierade genvägar på tangentbordet, s. Letar du snabbkommandon till Excel ? Här finns det många bra kortkommandon du kan börja använda på en gång.

Upprepa senaste åtgärden. Hitta, sök i programmet. Flytta markören ett ord i . Du kan själv tilldela snabbkommandon till nästan alla kommandon som du kan hitta i Wor Powerpoint, Excel och Outlook, de vanligaste Office-produkterna.


Word är mest flexibelt, medan de övriga har mer begränsade möjligheter. Vi visar två metoder, den första fungerar bara för Wor den andra för alla . Om du nyligen har ändrat din kortkommandon i Microsoft Excel och vill återställa dem till de ursprungliga inställningarna, måste du återställa dem. Du kan också återställa alla kortkommandon i Microsoft Excel med hjälp av Återställ . Att flytta runt och markera i ett kalkylblad med mycket data kan upplevas som mödosamt och tidsslösande. Som tur är så finns det smarta tangentbordsgenvägar som underlättar. Om du vill så kan du ändra tillbaka till svenskt Windows efteråt.


Om du fick svar på dina frågor, markera gärna i tråden att ärendet är löst. Vill du också spara tid när du jobbar i Excel ? Vi har sammanställt alla kortkommandon och genvägar du behöver för att effektivisera din dag. Att använda snabbkommandon är smart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.