tisdag 28 april 2015

Vi skogen

Varje trädplanta som planteras är livsviktig. Träden är våra superhjältar . Detta görs tillsammans med bönder i området runt Victoriasjön i östra Afrika. Kalla Faktas avslöjande om att den svenska klimatskogen i Uganda har orsakat förödelse för lokalbefolkningen får Vi -skogens Henrik Brundin att reagera starkt. Vi - skogen arbetar i Kenya, Tanzania, Rwanda och Uganda.


Om det stämmer är det fruktansvärt, säger han.

Allt startade med en reportageresa för år sedan. Tidningen Vi:s medarbetare . Vi planterar träd som tar människor ur fattigdom. Det ger ökad tillgång till mat, . Mat, ren luft, skugga, byggmaterial och inkomster.


Fyra länder som är hårt drabbade av avskogningen och som under många år levt med dess förödande effekter för både människor och natur. Småbrukande bönder runt Victoriasjön i Östra . Maximalt går det att skicka träd åt gången. Det vi säljer till dig växer och är beroende av att vår jord och vårt klimat mår bra.

För oss på Centrala Partihallen är ett aktivt miljöarbete en självklarhet. Det som är vår utmaning är att vi häruppe i norr inte kan odla alla de godsaker som vi vill äta, utan vi importerar varor från länder där klimatet tillåter odling. Deras vision är att skapa en hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv.


Det visar Vi -skogens årliga pantrankning av Biståndsknappen som finns hos Coop. Mest givmilda i länet är. Se kontaktuppgifter, adress, karta, vägbeskrivning, telefonnummer, öppettider, m. HSB Städs miljöengagemang begränsas inte till den egna verksamheten. För varje nytecknat städavtal finansierar HSB Städ planteringen av träd.


Vi-skogens vice VD Henrik Brundin. Varje ny kund får ett gåvobrev som tack för sin medverkan! I framtiden kan det vara andra produkter, i princip kan vi av skogen göra allt som idag görs av olja! Skogsbruk baseras på en förnybar och klimatneutral råvara och det ger produkter som kan återvinnas som både material och energi. Trä blir en allt viktigare produkt i det hållbara samhället eftersom växande skogar binder kol.


Många djur och växter lever i sko- gen och här trivs också människor. I tropikskogarna bor det mycket folk. I våra sko- gar bor det inte lika många männis- kor men vi ger oss gärna ut i skogen. Det finns mycket att upptäcka – spän- nande lju lukter och färger.


VI - skogen är en organisation som samlar in pengar till trädplantering i Östra Afrika.

Träd kan ge både svalka, material till husbygge och mat. Tjejerna Emma Sjölin, år och Lotta Mueller, år tycker att organisationen gör ett bra jobb. I lördags bestämde de sig för att dra sitt strå till stacken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.