torsdag 29 september 2016

Borra hål i betong

Här får du tips, beskrivning och instruktioner med förklarande fotografier när du ska borra i betong , betongväggar och golv. I sådana betongväggar måste man borra , plugga och sedan skruva eller spika. Större hål förborras med en mindre borr-diameter.


För att göra det hela ännu lite svårare så ska . Håller nu på och borrar i min betongvägg.

Det blir totalstopp efter ca 1-centimeter. Vi behöver bara två hål , men vi testade att flytta dem för att se om det var en tillfällig järnbalk ivägen eller . Då tänkte jag först att jag skulle . Beiträge - ‎Autoren Halloj! Jag håller på att borra ett antal mm hål i betong i ett utrymme där jag endast har ca. Varken borrhammaren eller.


Klarar hålsågar för att göra hål till dosor av att.

För små hål - upp till cirka. Borra 110mm hål i 50mm betong ? Förbrukas dock efter mycket kort tid i hårda material. Något längre tid i mjukare stenmaterial som marmor eller i kakel).


Det enklaste är när man bultar fast maskinen i underlaget som man ska borra i, dessa ser ut som typ ” pelarborrmaskiner”. Man får ofta borra hål där vajern ska gå igenom för sågytor. Förutom byråkratin så är golvet tjockt och hårt betong.


Tyvärr kommer jag inte ihåg varför det är svårt att få tillstånd till att borra i golv, oftast borras det genom väggen och dras ner och borras genom igen, skyddsskena på utsidan. Vattenledningar var ett undantag. Jag minns som sagt inte vad det var som . Så enkelt som det låter. Ovanifrån är det uppreglatträgolv så vatten passar sig inte så bra.


Finns det någon vagga man kan skruva fast(jobbigt att hålla en maskin uppochner vänd länge). Hål i betong kräver specialdesignade borrar och borrar för murverk. Med rätt borr och borra hål kan öppnas för att placera betongankare, rör eller större hål för att installera dräneringsrör.


Var noga med att följa tillverkarens verktyg och bitar som valts för projektet.

Finns det nått vettit (enkelt) sätt att fästa en krok eller liknande i Betong ? Skulle vilja hänga upp mina skidor på väggen eller i taket i källarförrådet, men pallar inte att borra upp krokar där nere (= då måste jag ta ut allt för det kommer bli dammit m.m.). Typ nått superlim eller liknande som håller? Håltagning innebär att man tar upp hål i hårda material som sten, tegel, granit och betong. Arbetsmomenten kan gälla både borrning och sågning. Arbetet kräver specialverktyg och är därför oftast mycket svårt att göra själv, ofta använder man exempelvis olika sorters diamantborrar vid borrning och specialsågar vid sågning . Så idag köpte jag helt nya.


Me Hilti maskin och Hilti borrar kan man stå en hel jävla dag och borra hundratals hål. Allt du behöver göra är att hyra en kärnborr med stativ, sen borrar . Hur skruvar man bäst fast hyllan i tegelväggen? Hur undviker man att borra i elkablar och metallrör? Och hur får man fäste i gipsskivor?


Här är allt du behöver veta när du ska sätta upp något på väggen. Hej, hur borrar man lättast ett mm stort hål i en putsad lättbetongvägg , blåbetong närmare bestämt? Kan man köra med ett tunnt borr och borra runt i cirkel och sedan rensa kanterna, eller finns det billiga stora borr som fixar jobbet i en borrning?


Ska helst funka på en vanlig slagborrmaskin upp till mm . Gratis, snabbt och tryggt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.