onsdag 21 september 2016

Högestad lantbruk

Målarmusslans återkomst. Arbetet med att restaurera Fyleån går som planerat. Syftet är att öka den biologiska mångfalden och att gynna grodor så som lövgroda, klockgroda, lökgroda och . Ett modernt och hållbart jordbruk med gröna visioner.


Under de senaste åren har mjölkproduktionen avvecklats, samtidigt har en ekologisk köttproduktion byggts upp.

Ja, registrerad för F-skatt. Odlare av spannmål (utom ris), baljväxter och oljeväxter . Hållbar förvaltning på Högestad -Christinehof. Inte mycket skvallrar om att här ligger centrum för den tredje största skånska markägaren i Skåne: Högestad - Christinehof.


Lantbrukarna kanske inte betar marken, utan struntar i det istället för att det inte funkar på grund av systemen och då förlorar man istället alla värden. Flertalet stora svenska jordbruk ligger i Skåne, många ligger i Västergötland och Östergötlan några i Halland och några få i Mälardalen och kring Stockholm. Svensk näringsgrensindelning SNI.


Verksamhetsbeskrivning saknas.

Lantbruk med inriktning på djurhållning såsom uppfödning, avel och försäljning. Firman tecknas var för sig av bolagsmännen . Men man behöver gå snabbare fram, i synnerhet på EU-nivå, skriver Carl Piper vars familj förvaltar Högestad och Christinehof. Samtidigt visar Jordbruksverkets siffror att den ekologiska arealen minskade med fem procent och att över tusen lantbrukare övergav den ekologiska produktionen i Sverige . Nr: 2Driftschef Lantbruk. Godset är dock känt genom skriftliga källor sedan medeltiden då det tillhörde ärkebiskopsstolen i Lund.


Namnet Högestad syftar förmodligen tillbaka på de två. Den totala summan som fördelas till Ystads lantbrukare är miljoner kronor. De lantbrukare i Ystads kommun som får mest pengar i jordbruksstöd är: Högestad. Skarhult Gods håller landsbygden levande genom grön energiproduktion, utställningsverksamhet, fastighetsförvaltning, viltvår ekologisk äggproduktion samt ett modernt jordbruk med både konventionell och ekologisk odling.


Stora Markie som drivs av Haqvin Stiernblad omfattar 900 . Området är starkt präglat av godsen Bollerup, Högestad , Stora Herresta Tosterup, Örup, Övrabyborg. I området är förhållandet mellan huvudgård och utgård tydlig. Byarna har minst ett medeltida ursprung.


De vidsträckta åkerfälten bryts av mäktiga alléer och större dungar av ädellövskog. Mot söder och väster sluttar .

Högestad ligger beläget ca mil norr om Ystad och i Högestads närområde bedrivs större delen av företagets jordbruksproduktion. Affärsidén för företaget är att driva framtidens landsbygd där man producerar miljömedvetna produkter från jord- och skogsbruk samtidigt som bofasta och besökare erbjuds trevliga . Carl Pipers ägor är större än Lunds, Kävlinges och Trelleborgs kommun – tillsammans. Den största delen består av skog, på resten odlas råg, vete och vall.


Skånegårdar förmedlar gårdar, lantbruk , slott, hästgårdar och skogsfastigheter runt i landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.