torsdag 29 september 2016

Härskare förr

Historien är full av kungar, drottningar, kejsare och andra krönta huvuden. Det har funnits goda och upplysta härskare , excentriska särlingar och blodtörstiga tyranner. Här är en lista över några av de mest speciella härskarna. En härskartitel är den benämning ett lands regent eller härskare har.


Härskartitlarna har olika rang, enligt vad som följer nedan: Innehåll.

Till exempel var Aurelianus, även om han tog makten genom på olaglig väg, ensam och obestridd härskare mellan 2och 2e. Trots att Gallienus inte styrde över hela riket och plågades av andra pretendenter, var han legitim arvinge till (den legitime kejsaren) Valerianus. Böjningar: härskare , härskaren, härskare , härskarna. Alla som kunde stå i hennes väg.


Du först”, sa Cynthia Davenport och pekade på mannen med skägget. Mannen tog några osäkra steg. God fortsättning först av allt. Glosbe, online-lexikon, gratis.

Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Hallå igen, apropå UNIVERSUM Hej, Olles dator här. Nu är det jag som är härskare över minne och tangenter. I universum är mörkret härskare , fyller allt.


Ljuset, vårt jordelivs moder, är reflexer. Vintergatan innehåller hundra miljarder stjärnor och har en diameter på hundra tusen . De blev visserligen härskare och storgodsägare, men människorna omkring dem talade latin, och efter några generationer började de tala samma språk som sina underlydande. De nya makthavarna lämnade ofta den lokala administrationen i fre och på en del håll fortsatte livet i städerna under en tid ungefär som förr. President at Liverpool FC Swedish Supporters Branch.


Farao – härskare , kung och gud. Egyptiernas härskare kallades för farao. Det är samma sak som en kung. De hade många medhjälpare ( ämbetsmän). Wadstene clöster vdj testamente.


Drotte drotta drifver: . Enligt sägnen var han Herodes stalldräng och han uttolkade Betlehemsstjärnan som att det fötts en mäktigare härskare än Herodes.

Detta upprörde Herodes så mycket att han sa att det skulle vara lika omöjligt som att den stekta tuppen på bordet skulle kunna gala. Vilket den förstås gjorde och som straff för . Nizamen, den muslimske härskaren över Hyderabad i södra Indien fick av den självständiga indiska staten ett årligt apanage på miljoner rupees, maharajan av Gwalior miljoner och Varanasis härskare 2. Men hos småstaterna, som Dhar, hamnade inte en rupie. Maharajan av Dhar och hans son sliter för att . Namnbetydelse : Enevald är ett nordiskt namn som kommer av Einvaldr som betyder ensam härskare.


English-Polish dictionary. Förr ett rätt vanligt namn i Nyland e. Japan - befälhavare , militär härskare ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.