tisdag 27 september 2016

Iglekärr

Upptäck lokala företag, sök efter vänner och familj samt kolla tomtgränser, historiska flygfoton, cykelvägar m. Till området hör även ungefär halva Lilla Iglekärr. Tillsammans med angränsande Eklidens naturreservat utgör Iglekärr del av ett . Sjön ligger öster om Skepplanda i Iglekärrs naturreservat i vildmarksområdet Risveden och avvattnas av Ryks bäck som rinner ut i Grönån strax sydväst om byn Ryk. Stora Iglekärr är en sjö i Ale kommun i Västergötland och ingår i Göta älvs huvudavrinningsområde.


Det ger arter som rör sig över större områden ännu bättre möjlighet att finna livsrum och kunna sprida sig.

Här kan du ”köpa” en andel i Iglekärrs gammelskog. Klicka på en del av bilden som inte redan är upptagen och följ instruktionerna. Köpet är inte genomfört förrän du har betalat i ”kassan”.


Om du väljer ”betala via giro” reserverar vi ändå. Länsstyrelsen har beslutat att skydda den cirka hektar stora Iglekärrs gammelskog i Ale kommun som naturreservat. Skogen vid Iglekärr är på hektar. Den ligger väster om Eklidernas naturreservat.


Gammelskog med tallar och ekar på 1år-eller mer.

I stort sett opåverkat av skogsbruk. Iglekärrsområdet utgör tillsammans med Eklidens naturreservat ett skarpt markerat höjdområde i Risvedens utkant som skjuter fram. Länsstyrelsen i Västra Götaland skickade nyligen ut ett pressmeddelande om det nya naturreservatet som skyddar ungefär hektar gammelskog vid Iglekärr.


I området har det hittats rödlistade arter och signalarter som indikerar höga naturvärden. Arbetet med att skapa reservatet inleddes redan . Några har också bidragit med sin värdefulla tid för att säkerställa skogens. Den augusti invigs det nya naturreservatet Iglekärrs gammelskog norr om Göteborg. Med vägbeskrivning, satellitbilder, gatubil drönarbil tomtgränser och friluftskarta. Villor till salu på Hemnet i Iglekärr , Kungälvs kommun.


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår hemsida. Hoppa till huvudinnehåll. Förslaget har skickats på remiss till Ale kommun.


Det starkt kuperade skogsområdet ligger strax . Naturreservatat i Iglekärr omfattar drygt hektar, varav ,hektar vatten. Här hittar du ett vindskydd som ligger fint mellan stora och lilla Iglekärr. Hit hittar du lättast från Bottenstugan om du följer eller km rundan.


Eng: Here you will find a shelter that is between large and small Iglekärr.

These can be found most easily from the Bottenstugan if you follow . Bänken ska från och med lördagens invigning av Iglekärrs gammelskog utanför Skepplanda få en särskild plats vid Stora Iglekärr. Med detta hoppas stiftelsen Naturarvet kunna visa sin uppskattning till de tusentals privatpersoner och företag som gett gåvor för att kunna finansiera bildandet av detta nya . See what people are saying and join the conversation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.