måndag 3 april 2017

Qviberg nyheter idag

STOCKHOLM Tidningen Metro ska bli mindre ”politiskt korrekt” och vara en tidning för vanligt folk. Dessutom kan samarbete med exempelvis Nyheter Idag bli aktuellt i framtiden. UPPDATERING: Några läsare har . Under måndagsmorgonen meddelar Viveka Hansson, . Dessutom får läsaren uppfattning att Metro och Nyheter Idag i framtiden kan samarbeta. Visste inte vad Nyheter Idag var för något, påstår han. Såväl DN som SVT har rapporterat om detta.


Det sista upprepade han i en intervju med den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag , som publicerades i . Qviberg hävdar också att han aldrig uttalat sig . Där han bland annat kallade en av tidningens journalister för ”en typisk stalinist som vi borde bli av med”. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet. Observera intervjutekniken!


Nu kommenterar styrelseordföranden Christen Ager-Hanssen kritiken som riktats mot honom. Att Nyheter idag är en politisk sajt, det hade jag ingen aning . Här samlar SvD Qvibergs och hans investmentbolag Custos köp av Metro från starten den februari till slutet. TVhar avslutat sitt samarbete med Metros Viralgranskaren och vid årsskiftet försvinner tidningen från Västtrafik i Göteborg. Så till den grad att tidningens chefredaktör Staffan Erfors måste ta avstånd från det som sagts.


Intervjun kan också leda till att SL bryter avtalet med Metro. I ett mejl till SvD skriver han att han inte svara på om förtroendet för tidningen skadats, men att han hoppas att intresset som . I intervjun som publicerades i . Nyheter Idag beskrivs som en SD-affilierad tidning, och intervjun gjordes av Chang Frick, tidigare kommunfullmäktigeledamot för SD i Kristianstad. Bilia har kapitalmarknadsdag i dag. Storägaren och styrelseordföranden beskriver dagen som ”mysfredag”.


Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan. Jag gör ett försök på Medieormen idag. Han har bland annat kallat en reporter på tidningen för en typisk stalinist som vi borde bli av med i en intervju med den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag , vilket fick flera medarbetare att lämna Metro.


Att som nybliven ägare till en etablerad , politiskt obunden, tidning vilja synas i ett sådant sammanhang är anmärkningsvärt i sig. Miljöpartiets gruppledare i landstinget svarar här. DagensPS uppmärksammade i går Qvibergs omdiskuterade intervju i Nyheter Idag och att medägaren i Metro, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.