fredag 31 mars 2017

Borrhammare test 2015

AnvändbArhet, vibrationer och dammutsug var avgörande när Hilti med knapp marginal blev etta i Bygg- nadsarbetarens borrhammartest. Testgruppen hittade både för- och . En bra sladdlös skruv- och borrmaskin bör finnas i varje hem, så långt är experterna överens. Men vilket är det bästa komplementet - en borrhammare eller en slagborrmaskin?


Tidningen Gör så här har hittat förespråkare för båda varianterna. Efter ett eget test konstaterar tidningen dock att borrhammaren .

För dig som bor i lägenhet finns en klar fördel med en borrhammare jämfört med en slagborrmaskin. Rikligt utrustad till ett riktigt bra pris. Vi för- står att det inte säger så mycket för de flesta, men för att vara . Det krävs mycket kraft för att borra i betong och stål. Men alla borrhammare klarar det inte.


Se vilken maskin som klarade testet bäst. Här kommer en praktisk jämförelse av slagborrmaskin och borrhammare. Jag har funderat över dessa två maskiners likheter och olikheter, hur deras lämplighet skiljer sig vid olika användningar, och om kanske en kompromissmaskin skulle kunna ersätta båda två.


Så jag bestämde mig för att göra ett test.

Borrmaskiner är ett begrepp som inte riktigt räcker till längre. Ska du enbart skruva i en skruv räcker en skruvdragare. Alla maskiner i testet klarar . Stort test : Här är bästa skruvdragaren för hemmafixaren.


Borrhammaren är ytterligare ett steg kraftigare än slagborren och har en hammarmekanism som arbetar mot borren. Används för att borra i betong, sten och andra hårda material. Vad är egentligen skillnaden mellan borrhammare och slagborr, försökt att läsa lite på nätet men känner att jag vill skapa en tråd om det. Visa filter Stäng filter. Tänk på att välja rätt maskin efter ditt behov.


Om du ska borra ofta och större hål så väljer du en kraftigare maskin, exempelvis en 36v maskin eller den största av Milwaukees modeller. Borrhammare för att borra eller bila i betong och andra tuffa borruppgifter. Välj vilken kraftkälla borrhammaren ska använda, om den ska ha skruvfunktion, mutterdragare, belysning och dammutsug. Det finns även egenskaper som slagfunktioner, borrkapacitet och mer att välja.


Jämför pris på borrhammare från Bosch, Makita . Hiltis batteridrivna borrhammare TE 30-Aär överlägsen vinnare i test som utförts av byggproffstidningen DMH (Den moderna hantverkaren). Sidan 2-Hjälp mig välja borrhammare ! Bosta hem och trädgård. Läs vårt test nu, så vet du vilka slagborrar som är riktigt bra och prisvärda!

Ett test utfört av undersökningsföretaget SLG visar att båda modellerna uppvisar signifikant bättre borresultat och är långt snabbare än samtliga maskiner med. En borrskruvdragare är hemmafixarens bästa vän. Testfakta har testat sju modeller inför semesterns byggprojekt.


Den maskin som lyckas få ihop alla delarna bäst är testets dyraste maskin från Makita. Vilken är egentligen bäst? Vi har testat åtta av de mest sålda modellerna för att ge dig klart besked om vad de kan och vad du ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.